Ce greşeli faci când te speli pe dinţi

De Diana Zagrean, pe

Curăţarea dinţilor ar trebui să fie un obicei sănătos şi atât, dar unii oameni chiar fac greşeli care le pun sănătatea în pericol. Vezi ce greşeli faci când te speli pe dinţi.

Nu alegi periuţa potrivită

Piaţa oferă în acest moment periuţe de dinţi de tot feluld e forme şi cu durităţi diferite ale perilor.
Majoritatea oamenilor aleg o periuţă de dinţi la nimereală, prea mare, prea mică, cu peri prea duri, care le rănesc gingiile, sau prea moi, care nu curăţă cum trebuie.
Alege o periuţă potrivită ca mărime pentur gura ta şi nu te gândi că nişte peri foarte tari pe periuţa de dinţi te vor curăţa mai bine.

Nu te speli pe dinţi destul

Dentiştii recomandă să te speli pe dinţi de cel puţin două ori pe zi, timp de minim 2 minute, pentru a curăţa dinţii corect şi eficient.
Majoritatea oamenilor se spală pe dinţi timp de circa 30 de secunde şi o fac în sens greşit, adică de la stânga la dreapta şi invers, ceea ce slăbeşte structura smalţului.

Te speli pe dinţi prea mult

Nu toată lumea ignoră regulile de igienă orală, ci unii sunt prea zeloşi. Dacă te speli pe dinţi de mai mult de trei ori pe zi s-ar putea să-ţi deteriorezi smalţul dinţilor. Oamenii obsedaţi de dinţi curaţi au tendinţa să exagereze şi cu felul în care îşi perie dinţii, nu doar cu numărul de spălări pe zi.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter