„Dieta lui Dumnezeu”, inspirată de Biblie, te ajută să dai jos 10 kilograme în 40 de zile

De Geo Berciu, pe

În dorinţa lor de a arăta bine şi de a se simţi confortabil în propria piele, oamenii nu se dau în lături de la a încerca noi diete, oricât de ciudate ar fi acestea. „Dieta lui Dumnezeu” este una care s-a bucurat repede de un succes răsunător.

Credinţa religioasă începe să joace un rol din ce în ce mai important în societatea actuală, iar acest lucru a fost „speculat” şi de Jordan Rubin, atunci când a publicat cartea „The Maker’s Diet”. „Dieta lui Dumnezeu”, cum a fost numită, a făcut imediat mii de prozeliţi, acest regim alimentar fiind întemeiat pe patru principii de bază: sănătatea fizică, mentală, spirituală şi emoţională.
Cu puternice rădăcini iudaice, dar îmbrăţişând totuşi şi alte convingeri religioase de la diverse culturi ce cred în Dumnezeu şi Mesia, cartea „The Maker’s Diet” promovează întoarcerea la origini, la alimentaţia  simplă, arhaică ce se regăseşte în Vechiul Testament.
"Dieta lui Dumnezeu", inspirată de Biblie, te ajută să dai jos 10 kilograme în 40 de zile

Alimentele bio sunt cheia

Cura de slăbire se bazează pe legile vechi evreieşti, fiind interzise carnea de porc şi slănină. Planul de alimentaţie include carne roşie, carbohidraţi şi unele grăsimi saturate. Este foarte important ca toate alimentele să fie consumate în starea lor naturală: neprelucrate, nerafinate şi netratate cu pesticide sau hormoni, lucru însă destul de dificil.

Dieta recomandă şi alimentele bogate în fibre cum ar fi broccoli, conopida, fructe de pădure, struguri, seminţe, nuci, anumite cereale sau legume, dar şi grăsimile naturale, inclusiv cele care se găsesc în peşte şi grăsimile saturate din unt, brânzeturi sau lapte. Este indicat să se consume carnea slabă, somonul alături de salate, de exemplu, iar carbohidraţii recomandaţi sunt cei din surse naturale, cum ar fi: miere, fructe sau lapte.
"Dieta lui Dumnezeu", inspirată de Biblie, te ajută să dai jos 10 kilograme în 40 de zile

Ce nu aveţi voie să mâncaţi

Alimentele interzise în acest tip de dietă sunt: orice produs procesat sau tratat din comerţ, produsele modificate genetic sau care au crescut „ajutate” de substanţe chimice, dulciurile, zahărul sau orice conţine coloranţi,  carnea de porc, grăsimile procesate (aveţi voie doar uleiuri extravirgine şi grăsimi naturale de origine animală), sucurile şi alte băuturi din comerţ. O recomandare foarte strictă este legată de consumul apei de de la robinet, pentru că aceasta are un conţinut ridicat de clor.
"Dieta lui Dumnezeu", inspirată de Biblie, te ajută să dai jos 10 kilograme în 40 de zile
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter