De ce ne face rău munca la birou. Cum să nu-ţi scurtezi viaţa

De Diana Zagrean, pe

De la stresul termenelor limită până la poziţia greşită în care stăm pe scaun, munca la birou ne predispune la numeroase probleme de sănătate. Vezi de ce ne face rău munca la birou. Cum să nu-ţi scurtezi viaţa

1. Statul pe scaun în cea mai mare parte a zilei poate să ne scurteze viaţa.

Sedentarismul şi poziţia cocoşată la birou afectează pe temrne lung articulaţiile şi boli ca artrita sau bursita şi sindromul tunelului carpian atacă pe nesimţite.

2. Săritul peste micul dejun măreşte nivelul de stres.

Multă lume care lucrează în corporaţii şi nu numai aleg să sară peste micul dejun pentru a ajunge devreme la muncă. Este foarte periculos pentru organism să înceapă ziua fără combustibil. Riscurile includ tensiune arterială mărită, obezitate şi probleme cardiace, potrivit Business Insider.

3. Mâncarea fast food nu este bună pentru prânz

Mâncărurile de acest tip au însă un număr foarte mare de calorii, uneori dublu faţă de aceeaşi cantitate de mâncare sănătoasă, ceea ce favorizează obezitatea, iar procentul mare de grăsimi creşte riscul bolilor cardiace. Încercaţi să luaţi pachet de acasă, mâncare gătită de la o cantină sau măcar salate şi fructe.

4. Aerul condiţionat ne afectează căile respiratorii

Tot felul de gaze, substanţe chimice, particule de mucegai, azbest şi emisii toxice ale aerului condiţionat sunt recirculate prin sistemele de ventilaţie ale clădirilor. Măcar vara alegeţi să deschideţi din când în când geamurile în loc să porniţi aerul condiţionat.

5. Imprimantele şi fotocopiatoarele pot cauza boli de plămâni.

Tonerul şi tuşul din marile birouri cu multe imprimante şi fotocopiatoarele pot cauza boli de plămâni din cauza particulelor mici de substanţe chimice eliberate în aerul şi aşa închis.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter