De ce să mănânci ananas în fiecare zi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 10 septembrie 2021, 14:18

Ananasul este un fruct aromat şi versatil, fiind nu doar gustos, ci şi recomandat în curele de slăbire, plin de vitamine şi minerale sănătoase. Vezi de ce e o idee bună să mănânci ananas în fiecare zi.

Ananasul este versatil
Poţi să foloseşti ananas la tot felul de reţete, de la salata de fructe exotice, până la fript pe grătar, sau alături de carnea de porc în tocăniţe.
Gustul dulce-acrişor şi aroma inconfundabilă fac din ananas un fruct perfect pentru salate de fructe, sucuri şi cocktailuri, sau chiar preparate culinare complexe.
Aroma este incredibilă
Dacă nu ai mâncat niciodată ananas crud, mergi şi cumpără unul acum! Aroma ananasului nu este destul de bine păstrată sub capaul conservelor, deşi acesta se păstrează ca textură şi nivel de hidratare.
Nimic nu se compară cu o felie de ananas proaspăt peste o prăjitură cu frişcă, alături de biscuiţi dgestivi, sau pur şi simplu ca gustare de sine stătătoare.
Ananasul conţine antioxidanţi şi minerale esenţiale
Nu numai că este gustos, dar şi foarte sănătos. Cu un conţinut mic de sodiu şi un conţinut mare de potasiu, ananasul ne ajută să echilibrăm electroliţii din organism. Acest echilibru se clatină zilnic, din cauza dietei moderne, foarte bogată în sodiu.
În plus, antioxidanţii din ananas ne protejează de cancer, boli autoimune şi ne întăreşte sistemul imunitar şi cardiovascular.
Plin de vitamina C
Ananasul este o bună sursă de vitamina C, care ne apără de infecţii, acţionează ca antioxidant şi întăreşte ţesuturile fragile din ochi sau plămâni.
Puţine calorii
Ananasul proaspăt are foarte puţine calorii. O ceaşcă de pulpă nu depăşeşte 100 de calorii, în ciudat faptului că este atât de dulce.
O porţie de ananas ca desert la prânz te binedispune, te hidratează şi nici nu te îngraşă ca o felie de prăjitură, o spumă de ciocolată sau un latte cu ciocolată albă grasă.
Sursa foto femeie ananas: Shutterstock

Citeşte și: Cum se curăță ananasul și cum se păstrează mai mult timp

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter