De ce ai păr pe sâni

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 22:05

Un dezechilibru hormonal sau o boală genetică pot determina pilozitatea excesivă pe piept şi faţă, chiar şi în cazul femeilor. Află de ce ai păr pe sâni şi ce trebuie să faci.

Schimbări hormonale

O creşterea nivelului de testosteron poate provoca creşterea excesivă a părului în zona sfârcurilor.
Nivelul acestui hormon sexual creşte la femei în perioada pubertăţii şi începe să scadă după 20 de ani.
Cel mai bun sfat este să mergi la un endocrinolog sau să întrebi chiar ginecologul dacă respectiva cantitate de păr pe sâni este normală, iar dacă nu, să faci analize de testare hormonală, pentru a rezolva dezechilibrul.

Sindromul ovarului polichistic

Multe femei suferă de această boală, care cauzează, printre altele, păr pe sâni, pe faţă, pe spate sau în jurul sfârcurilor.
Dacă ai şi alte simptome ale ovarelor polichistice (dureri menstruale severe, sângerări abundente şi de lungă durată la ciclu, sindrom premenstrual agresiv şi de durată, etc), mergi la doctor pentru un tratament adecvat.

Sarcină

Dacă eşti însărcinată, schimbările hormonale venite la pachet cu sarcina îmbunătăţesc calitatea părului, dar asta poate însemna îngroşarea firelor de peste tot, nu doar a celor de pe scalp.
Cu alte cuvinte, sarcina îţi face părul viguros şi frumos, dar întăreşte părul pe ansamblu, pe faţă, piept, spate, fund, etc.
Sursa foto femeie goală şocată: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter