Cum să calmezi ieftin durerile în gât

De Geo Berciu, pe

Durerile de gât pot apărea nu doar în sezonul rece, fumatul, alergiile sau forţarea corzilor vocale sunt alte cauze care duc la apariţia acestora, însă pentru oricare dintre ele există remedii la îndemâna oricui.
Hreanul este unul recomandat de către toţi specialiştii, cunoscute fiind proprietăţile lui împotriva răcelii. Încă de la primele simptome ale gripei, este indicat să îl adăugăm în dietă. Un alt remediu bazat pe puterile vindecătoare ale rădăcinii de hrean presupune amestecarea unei linguriţe de hrean ras cu una de miere şi una de cuişoare într-un pahar de apă caldă. Amestecul se bea încet.
Durerile în gât pot fi calmate şi cu suc de lămâie. Pentru ca efectul să fie cel aşteptat se recomandă adăugarea unei linguriţe de miere în paharul cu suc din acest fruct.
Specialiştii susţin că şi bomboanele au efect împotriva durerilor de gât. Dacă nu avem la îndemână pastile speciale pentru durerile din gât, putem încerca bomboanele obişnuite, deoarece acestea stimulează glandele salivare care păstrează gâtul hidratat.
Mierea este capabilă să amelioreze durerile de gât datorită proprietăţilor antimicrobiene, eliminând, astfel, bacteriile care duc la apariţia infecţiilor. Pentru calmarea durerilor de gât puteţi înghiţi o linguriţă de miere sau puteţi face gargară cu o combinaţie de două linguriţe de miere, patru linguriţe de suc de lămâie şi un pic de sare.
miere lamaie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter