Cum îngrijim tenul cu probleme?

De Revista Unica, pe

Acneea nu e doar o problemă a adolescenţilor şi nici o enigmă pentru femeile ce se apropie de 30 de ani, care n-au avut niciodată un ten cu probleme. Ea apare, în primă fază, la pubertate, când glandele sebacee se maturizează
şi sunt stimulate de hormonii androgeni (prezenţi atât la bărbaţi, cât şi la femei).

Iată caracteristicile tenului cu probleme, ce se manifestă prin: leziuni  inflamatorii de tipul papulelor, pustu-lelor şi nodulilor (popular, numite coşuri), comedoane închise şi deschise (cunoscute sub denumirea de puncte albe şi negre, care nu reflectă,  aşa cum s-a considerat uneori, o  igienă deficitară), exces de sebum, care creează aspectul de luciu,pori dilataţi. Dar nu vă speriaţi! Vestea bună este că, indiferent de vârstă, problemele tenului pot fi controlate printr-un ritual de îngrijire corect, cu eficienţă dovedită clinic: curăţare şi îngrijire specifică. Haideţi să aflăm şi părerea medicilor!

Medicii dermatologi te sfătuiesc:

1 Cum curăţăm un ten cu probleme?

Curăţarea zilnică a tenului cu tendinţă acneică (ten cu probleme) trebuie să includă produse hipoalergenice şi noncomedogenice. Se poate folosi un gel de curăţare ce deschide porii şi ajută la îndepărtarea impurităţilor, urmat opţional de o loţiune tonică, cu rol de închidere a porilor. Dacă însă tenul este sensibilizat în urma tratamentelor antiacneice, se recomandă un produs de curăţare fără clătire, foarte blând, neiritant şi nesensibilizant.
2 De ce sunt soluţiile micelare ideale pentru tenul sensibil cu probleme?
Soluţiile micelare reprezintă o inovaţie în domeniul curăţării şi demachierii tenului. Ele nu necesită clătire cu apă şi sunt foarte bine tolerate de ten (în special cele care nu conţin alcool şi parfum), fiind ideale pentru curăţarea şi demachierea tenului sensibil, cu probleme. Care sunt avantajele? Se evită contactul cu apa dură, deseori o sursă de iritaţii, iar datorită capacităţii soluţiei de a curăţa eficient nu este nevoie de frecare: micelele (aglomerări de agenţi tensioactivi de curăţare) se grupează în jurul impurităţilor, pe care le înglobează în particule sferice, foarte uşor de îndepărtat de pe suprafaţa pielii. În plus, soluţia micelară se poate aplica şi pe zona delicată din jurul ochilor, acolo unde, altfel, se impune folosirea unui demachiant special.
3 Hidratarea este esenţială.
Hidratarea este un pas esenţial în cazul tenului cu probleme. De ce? Pentru că  elasticitatea stratului cornos (stratul superficial al pielii) este influenţată de gradul de hidratare al celulelor de la acest nivel. Multe tratamente antiacneice nu asigură o hidratare corectă, determinând trimiterea de semnale către straturile profunde ale pielii, în vederea producţiei de sebum care să compenseze. Astfel se creează un cerc vicios: sebum în exces, inflamaţie, formare de comedoane. Aplicarea unei creme antiacneice puternic hidratante previne acest fenomen.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter