Cum îţi dai seama dacă ai herpes sau zona zoster

De Diana Zagrean, pe

Herpesul şi virusul varicelei dau simptome foarte asemănătoare la nivelul buzelor. Vezi cum îţi dai seama dacă ai herpes sau zona zoster.
 

Herpes simplex – Cum arată un herpes obişnuit şi ce este

Herpesul este un virus care se ascunde în ganglionii bolnavului şi dezvoltă episoade eruptive şi contagioase la slăbirea imunităţii organismului.
Cum îţi dai seama dacă ai herpes sau zona zoster
Herpesul se manifestă ca o erupţie de vezicule în jurul gurii şi nasului sau în zona genitală şi este foarte contagios.
O altă diferenţă dintre virusul herpes simplex şi herpes zoster este că cel obişnuit are o perioadă eruptivă de circa o săptămână, pe când herpes zoster are o fază a erupţiei de până la trei săptămâni – o lună.

Herpes zoster – Care este legătura dintre varicelă şi herpes zoster

Cum îţi dai seama dacă ai herpes sau zona zoster
Virusul care produce zona zoster şi herpes zoster este identic cu cel al varicelei (vărsat de vânt).
El poate rămâne latent în organismul infectat toată viaţa şi apare numai în momentele de slăbire a imunităţii, febră asociată unei infecţii, etc.
Virusul rămâne ascuns în ganglionii nervoşi ai omului şi apare ca herpes în zona gurii, sau pe spate, în fâşii late de vezicule ce poartă numele de zona zoster.
Zona zoster este mult mai dureroasă decât herpes zoster, dar acesta este, la rândul său, mai dureros decât herpesul obişnuit.
Băşicile care apar în câteva zile de la declanşare au la început un lichid incolor, care se tulbură şi apoi se transformă în coji maronii sau roşii, care lasă cicatrici dacă sunt rupte.
Atenţie: ruperea veziculelor sau a cojilor maronii în preajma unui copil, poate declanşa apariţia vărsatului de vânt şi chiar a unei epidemii, deoarece virusul este foarte contagios în faza eruptivă.
Vezi GALERIA FOTO cu ambele tipuri de virus herpes şi învaţă să le deosebeşti.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter