Este corect să amesteci mai multe ceaiuri?

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Marți, 08 februarie 2022, 17:05

„Beau zilnic ceai pentru picioare uşoare, ceai digestiv, ceai de fructe de pădure şi ceai pentru purificare şi drenaj. Le amestec nepermis?”, întreabă Gabriela din Bucureşti. Iată răspunsul specialistului!
Răspunde dr. Cristina Bălănescu, specialist medicină complementară:

Nu există nici un risc în asocierea plantelor conţinute de ceaiurile pe care le bei. Dar ai nevoie de câteva precizări, respectiv de un program mai bine organizat în consumarea lor. Să le luăm pe rând: ceaiul pentru circulaţie periferică (picioare uşoare) trebuie consumat peste zi, nu seara, pentru că, printre altele, conţine şi frunze de ginkgo biloba şi fructe de măceş, ambele cu efect energizant.
Nici ceaiul din fructe de pădure nu este indicat la finalul zilei, pentru că şi în componenţa lui se regăsesc măceşele. Aşa că ţi-l recomand dimineaţa şi pe parcursul zilei. Ceaiul digestiv îl vei bea la 15 minute după masă, pentru a elimina gazele, fermentaţia (atenţie la frunzele de senna din formula lui – au efect laxativ, deci ceaiul acesta este indicat şi în cazurile de constipaţie).
Sănătate: Tu ştii cum să alegi ceaiul verde?

Cât despre ceaiul pentru purificare şi drenaj, acesta se foloseşte, în general, ca primă etapă în curele de slăbire şi se consumă timp de o săptămână, maximum 10 zile (câte trei căni pe zi).
Tu ce ceaiuri bei?

Vezi cum poti rezolva problemele cu ceaiuri pentru constipatie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter