Nu mănâncă? – 5 trucuri ca să-l convingi

De Baby, pe

„Nuuu, nu vreau roşii!“, „Urăsc mazărea, ia-o de aici!“, „Ciuperci? Vai, îmi vine să vomit de la ele!“, Morcovi? Câh!“… Şi am putea continua mult şi bine…
Probabil ca nici tie nu-ti plac anumite alimente, lucru perfect normal. Insa atunci cand copilului nu-i plac rosiile, mazarea, branza, ciupercile, carnea – sau, practic, orice altceva – este mofturos. Si trebuie sa actionam imediat, pana nu e prea tarziu.
Nu vei reusi sa rezolvi nimic daca vei forta copilul sa manance cu orice pret un aliment care pur si simplu nu ii place, ba dimpotriva.
Copilul mic este mofturos atunci cand nu prea are pofta de mancare sau daca ii place sa manance acelasi lucru in repetate randuri. Daca nu faci mare caz din asta, vei descoperi ca va manca fara probleme alimentul pe care l-a refuzat atunci cand ii va reveni pofta de mancare sau ca va incepe sa manance alimente variate atunci cand va fi pregatit pentru o schimbare.
Insa copilul mofturos e o specie cu totul aparte. Lista alimentelor pe care nu vrea sa le manance va deveni tot mai lunga pe zi ce trece, iar copilul va ajunge sa supravietuiască doar cu tartine in forma de testoasa, unse doar cu dulceata de zmeura. Iar daca ai mai multi mofturosi acasa, vei ajunge sa gatesti trei feluri diferite pentru fiecare copil in parte. Perspectiva care nu-ti prea surade, nu?
Vezi mai multe sfaturi pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter