Ce spune caracterul despre sănătatea ta

De Erika Chivu, pe

Optimiştii sunt mai graşi decât cei anxioşi sau pesimişti, arată studiile. Iată şi alte legături între trăsăturile de caracter şi posibilele boli de care ai putea suferi pe viitor.
Desigur, dacă eşti optimistă din fire nu e neapărat să fii supraponderală, ci înseamnă doar că prezinţi un risc mai mare de îngrăşare.

Optimiştii sunt mai graşi…

… iar dacă ţin o dietă slăbesc mai greu decât cei care văd jumătatea goală a paharului. Cei care văd viaţa în roz şi consideră că pot trece uşor peste probleme nu sunt foarte atenţi cu sănătatea lor, deci nici cu greutatea.  Optimiştii, în general, îşi asumă mai multe riscuri şi au o viaţă mai scurtă decât ceilalţi.

Eşti timidă? Poţi să faci infarct

Dacă eşti timidă orice situaţie nouă ţi se pare stresantă şi, aşa cum am văzut mai sus, stresul este vinovat pentru boli de inimă şi scăderea imunităţii. Timizii au un risc cu 50% mai mare să facă infarct sau accident vascular cebral, dar le dau bătăi de cap şi infecţiile banale, cum e răceala – dacă eşti timidă răceşti mai des.

Anxioşii fac ulcer şi infecţii

Persoanele anxioase sau instabile emoţional au mai multe şanse să apeleze la alcool, fumat sau mâncare pentru a se linişti şi drept urmare creşte riscul unui ulcer. Pentru că sunt stresate, acestea au şi probleme mai mari cu acneea sau infecţiile urinare.

Agresivitatea, un mare risc pentru sănătate

Cea mai periculoasă trăsătură este agresivitatea, mai ales dacă e combinată cu un caracter introvertit. Persoanele ostile, nesociabile, mânioase prezintă un risc mare de cancer şi boli cardiovasculare. Se pare că stresul permanent sub care trăiesc ele slăbeşte sistemul imunitar.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter