Beneficiile vitaminei D: Ce boli poate vindeca vitamina Soarelui

Efectul pozitiv al vitaminei D, supranumită „vitamina Soarelui”, contra tuberculozei se confirmă. Vitamina D reduce considerabil reacţia inflamatorie asociată cu tuberculoza, potrivit unui studiu.
Un studiu britanic publicat în Proceedings of the National Academy (PNAS) are în vedere posibilitatea de a administra doze suplimentare de vitamina D personelor care primesc un tratament antimicrobian contra altor infecţii pulmonare, precum pneumoniile, informează Mediafax.

Prezentă în anumite alimente (în special în carnea de peşte), vitamina D are particularitatea de a fi secretată în mod natural de organism cu condiţia expunerii (însă nu prea îndelungată, pentru a evita apariţia cancerului cutanat) la razele ultraviolete ale Soarelui, în principal în timpul verii.
Rolul ei benefic contra rahitismului la copii sau contra bolilor scheletului (osteoporoză, osteomalacie) a justificat decizia de a administra multor generaţii de copii faimoasele doze zilnice de ulei din ficat de peşte. Acesta a fost înlocuit de circa patru decenii de vitamina D sintetică, care are un gust mai puţin pronunţat, administrată sub formă de picături sau de fiole.
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter