Atenţie la sucul de fructe!

De Geo Berciu, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 11:34

Sucul de fructe este considerat un aliment sănătos, însă specialiştii în nutriţie ne atrag atenţia asupra pericolelor reprezentate de „fresh-urile” îmbuteliate cupărate din magazine.

Un suc de fructe din comerț conține o mare cantitate de zahăr natural, iar oamenii beau în cantități mari, convinși că le face bine. „Sucul de fructe nu este același lucru cu un fruct”, susţine profesorul Susan Jebb de la Oxford, care a studiat compoziţia băuturilor vândute în supermarketuri.

O doză mică de suc de fructe conține, de exemplu, două lingurițe de zahăr și chiar mai mult, iar un pahar mare, cinci. O portocală întreagă are două lingurițe, dar are și multe fibre. Fructele sunt și hrănitoare, reducând tentația de a mânca altceva.

Sfatul majorităţii experţilor în alimentaţie este ca, dacă ai de ales între un fruct şi un suc este de preferat să alegi fructul.

Dacă te interesează fructele mai puțin cunoscute la noi, vezi cum arată și ce gust au opuntia – fructul de cactus, carambola – fructul stea sau pitaya – fructul dragonului cu nume de poveste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter