Atenţie ce antibiotice iei! Te pot îngrăşa

De Sandra S., pe

Poţi pune pe tine kilograme în plus de la antibiotice, arată două studii efectuate de curând în Statele Unite şi Marea Britanie.
În fiecare corp uman există milioane de microorganisme fără de care nu am putea supravieţui. Acestea ne ajută să digerăm mâncarea şi să extragem nutrienţii din alimente. Atunci când luăm antibiotice, unele dintre acestea vor fi omorâte, nu doar bacteriile care ne afectează, ci şi cele bune.
[Microorganismele] joacă roluri importante în imunitatea noastră, printre altele. Antibioticele întrerup dezvoltarea florei sănătoase. Cu cât ne expunem mai devreme la antibiotic, cu atât au loc mai multe astfel de întreruperi„, susţine un specialist, care a cercetat peste 11.000 de dosare ale nou-născuţilor din Anglia şi perioadele în care au luat antibiotice. În urma studiului a aflat că 22% dintre micuţii cărora le-au fost administrate antibiotice în primele şase luni de viaţă au avut probleme cu greutatea la vârsta de trei ani.
Din păcate oamenii de ştiinţă încă nu ştiu care sunt bacteriile bune şi cele rele, pentru că în corpul uman există de cel puţin 10 ori mai multe bacterii decât celule.
Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter