Apa micelară ar putea să dăuneze pielii tale – află de ce

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 05 martie 2020, 19:21

Apa micelară este un produs musthave în rutina de îngrijire a multor femei. Ea poate fi folosită atât pentru demachiere, cât și pentru tonifierea pielii.

Dar dacă este atât de iubită și folosită, unde este problema? Ei bine, problema nu este neapărat apa micelara în sine, ci mai degrabă felul în care rămâne pe piele, întrucât nu este genul de produs care să necesite clătire. „Miceliile [particule care captează particulele de murdărie] sunt în esență molecule surfactante sau de tip ulei în apă”, a explicat doctorul dermatolog Sam Buntig, potrivit Glamour Magazine. „Acum, deși mulți oameni pot tolera o cantitate mică de surfactant care să rămână în urmă pe piele, [] unii oameni cu piele sensibilă nu o vor face”.

Surfactanții nu sunt, teoretic foarte periculoși pentru piele – asta dacă nu ai tenul sensibil sau uscat. Un ingredient la care trebuie să ai grijă în acest sens este infamul sodium lauryl sulfate (prescurtat SLS).

Când vine vorba de apa micelară, unul din pericole apare din cauza surfactanților care rămân pe piele este că aceștia pot bloca următorul pas în rutina de îngrijire a pielii (de exemplu, dacă urmează să folosești o cremă hidratantă, aceasta nu va mai fi la fel de eficientă) și chiar să favorizeze apariția coșurilor. Pentru a evita aceste riscuri, cel mai bine este să îți speli pur și simplu fața cu apă după folosirea apei micelare (chiar dacă pe etichetă scrie altceva), potrivit doctorului Buntig.

Dacă nu vrei să renunți la folosirea apei micelare, o poți încorpora într-un proces mai amplu de îngrijire a pielii. Ce presupune asta? Ca după folosirea apei micelare, să utilizezi un gel sau o spumă de curățare înainte de aplicare oricăror alte creme hidratante pe piele. De asemenea, e bine să te ții departe de apele micelare care au în compoziția lor uleiuri esențiale și parfumuri – cu cât sunt mai puține ingrediente, cu atât mai bine.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter