Alertă de sănătate: Învaţă cum să te fereşti de alergii!

De Avantaje.ro, pe

Medicii alergologi atenţionează că numărul bolilor alergice este în creştere, iar pentru că tratamentele sunt tot mai puţin eficiente, cea mai bună cale este să înlăturăm factorii alergeni.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Alergiilor, Dr. Camelia Berghea, medic primar alergolog, la Spitalul Clinic “Prof. Dr. Al. Obregia, s-a întâlnit joi, 11 iulie, cu jurnaliştii, în scopul de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei.
În cadrul evenimentului, s-a discutat despre situaţia bolilor alergice din lume, care tinde să capete proporţii epidemice, de la an la an. Potrivit studiilor, această creştere nu are legătură cu nivelul economic sau social al ţării, pentru că ea a fost observată şi în ţările dezvoltate. Declanşarea unei alergii are la bază, în primul rand, factorii genetici, apoi pe cei de mediu şi din alimentaţie, care intervin peste un sistem imunitar scăzut.
Atunci când un alergen trece de sistemul nostru imunitar apar simptome ca: strănut, mâncărimi de nas, nas care curge, respiraţie grea, erupţii cutanate, şoc anafilactic.
Vezi continuarea pe avantaje.ro. CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter