Acidul hialuronic, remediu pentru buze imperfecte

De Erika Chivu, pe

Uneori, buzele spun mai mult decât cuvintele. De ele depinde aspectul general al feţei şi, desigur, expresia. Când colţurile buzelor sunt lăsate, aspectul este posomorâ t…
… explică dr. Marilena Teodoru, Key Account Manager Ewopharma.

Deşi fiecare gură este diferită şi frumoasă în felul ei, esteticienii au anumite criterii pentru a defini buzele frumoase, mai explică doctorul.

Astfel, în mod ideal, buza de jos reprezintă două treimi din gură, cele două coloane dintre nas şi buza superioară sunt bine definite, „şanţul lui Cupidon” (spaţiul dintre coloane) este şi el bine delimitat, iar buza inferioară este cu unu – doi milimetri mai „ieşită în afară” decât cea de sus.

De asemenea, există diverse mărimi de buze, cele pline fiind de preferat.

Din păcate, şi buzele se schimbă odată cu vârsta. Chiar dacă la 20 de ani ai o gură perfectă, aspectul ei se va înrăutăţi cu timpul. Pe măsură ce îmbătrânim, buzele noastre pierd din volum şi din definiţie, coloanele se aplatizează, iar şanţul lui Cupidon devine mai puţin vizibil. De asemenea, colţurile gurii tind să cadă în jos, schimbând expresia feţei într-una tristă.

Bineînţeles că ridurile nu iartă nici buzele, ele putând să apară chiar pe suprafaţa lor. Dacă fumezi ai toate şansele să faci ceea ce se numeşte „smoker’s lines”, acele riduri fine care apar deasupra buzei de sus, explică dr. Simona Brana, Manager Ewopharma.

Din fericire, medicina estetică are o soluţie şi pentru problemele buzelor, soluţie care nu implică bisturiu, ci metode mai puţin invazive. Este vorba despre injecţiile cu acid hialuronic, care se pot folosi nu numai pentru a da volum buzelor, ci şi pentru a le evidenţia conturul, pentru a ridica în sus comisurile şi a defini şanţul lui Cupidon.

Injectarea cu acid hialuronic nu este o metodă permanentă, ceea ce poate fi un avantaj dacă ne gândim că nu toată lumea este mulţumită de rezultate. Fillerele Juvederm Ultra Smile rezistă până la un an, dar majoritatea tipurilor de acid hialuronic vor „ţine” şase-nouă luni. Oricum, mai spune dr. Braga, dacă rezultatul nu e pe măsura aşteptărilor, se poate folosi hialuronidaza, o substanţă care elimină complet acidul hialuronic injectat.

Un alt avantaj al injectării de acid hialuronic este faptul că substanţa se găseşte în mod natural şi în corpul uman – dar producţia scade odată cu vârsta – deci riscul unor reacţii adverse este minim. Mai mult, injectarea durează foarte puţin, se face cu un ac foarte mic şi nu lasă urme, deci poţi reveni imediat la treaba ta. Tocmai de aceea, injecţiile cu acid hialuronic fac parte din categoria „lunch time treatments” explică dr. Brana, adică se poate face chiar şi într-o pauză de prânz fără a necesita ore libere.  

Eventualele reacţii – roşeaţă, durere – depind şi de „mâna” esteticianului, mai spune specialistul.

Singurele contraindicaţii, adaugă dr. Teodoru, sunt sarcina şi alaptarea, ca în cazul oricărui alt tratament de această natură. În rest, oricine poate să apeleze la injecţiile cu acid hialuronic.

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile tratamentului, trebuie să găseşti substanţa de umplere ideală.  Aceasta trebuie să reziste în timp, să aibă o consistenţă apropiată de cea a buzelor naturale şi să fie îndeajuns de confortabilă. Tocmai pentru asta, fillerele Juvederm Ultra Smile, care vor apărea în curând în cabinetele de la noi, conţin şi lidocaină, un anestezic uşor care te scapă de grija durerilor.

Dacă vrei să vezi cum ai arăta cu buze mai pline şi mai bine conturate, specialiştii te îndeamnă să alegi cu grijă esteticianul care va face injecţiile, dar să te informezi şi în legătură cu mărcile de acid hialuronic disponibile.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter