Tipuri de coafuri pentru zona intimă

De Revista Unica, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2022, 15:09

Epilatul a luat amploare în Europa din cauza costumelor de baie din ce în ce mai sumare, dar el contează şi în dormitor.
Inimioară, fluturaş, săgeată, floare, triunghi, fulger, stea, iepuraşul Playboy şi, ţine-te bine, mustaţa lui Hitler sau, mai familiar, „Hitlerică“ sunt câteva din modelele de coafură pubiană pe care unele saloane de cosmetică le pun la dispoziţia clientelor extravagante. Doar teoretic, pentru că pe teren s-a demonstrat că marea majoritate a clientelor preferă, din motive diverse, epilarea totală – adică zero, nada, brazilian extrem, Hollywood sau Sfinx (!?).

Un obicei oriental

„Pentru că e mai comod, dacă tot mă duc la cosmetică, măcar să scap de tot”, îmi spune fără prea multe fasoane, Ioana (26 de ani). E mai igienic, când ieşi de la epilat parcă ai fi băut din borcanul cu sex-appeal, te simţi mai liberă, senzaţia e ca mersul pe motocicletă, sunt explicaţiile altor amatoare de epilare braziliană. „Moda asta nu e mai veche de zece ani, la noi“, îmi explică Jeni Ionescu, cosmeticiană la salonul Why Not. „Procedura vine din Orient, unde religia le impune epilarea totală. Eu am început să lucrez în Turcia şi acolo am văzut primele femei epilate aşa. La început, nici nu ştiam cum se face, mi-era şi un pic jenă, dar m-am obişnuit.” Acum, puţine sunt clientele care mai vor să păstreze o dungă îngustă şi insinuantă de păr pubian. „Îmi spun că aşa preferă iubiţii lor, ca să nu se simtă pedofili.”

Cum simt bărbaţii?

Preferinţele bărbaţilor nu sunt nici ele foarte variate, dar motivaţiile diferă. Marius (32 de ani)
îmi spune că depinde de conformaţia şi atitudinea femeii, dacă are un uşor aer de Lolită, ar vrea ca stylingul de sub centură să se potrivească cu atitudinea. Dan (26 de ani) adoră sunetul făcut de contactul direct cu pielea netedă, Vali (27 de ani) vrea să nu-şi bată capul şi să aibă „acces direct”, iar Ionuţ (26 de ani) preferă o dungă subţire şi bine îngrijită, pe care să o poată urmări cu limba şi cu vârful degetelor. Indiferent de cât hotărăşti să dezveleşti, bărbaţii susţin că e important să se vadă că dai atenţie zonei şi puţini sunt cei care au fantezii cu stiulul „pădure virgină” al anilor ’70.

Între fiţă şi erotism

Hollywoodul a dus rafinamentul şi mai departe, iar saloanele de pe Brodway pot executa, la cerere, aplicaţii de cristale Swarovski sau poleiri cu spray cu aur de 24 de karate. Trecând peste neplăcerile procesului, epilatul ar putea fi un mini-joc erotic pentru tine şi el, fie că încerci să-l surprinzi cu o formă nouă sau cu o piele ultrafină (ai grijă să foloseşti întotdeauna produse împotriva iritaţiilor, punctuleţele roşiatice nu sunt sexy deloc), fie îl laşi pe el să se concentreze asupra zonei tale fierbinţi, după o baie lungă în doi.

Alege filmul

Vrei scene erotice de Hollywood sau de film franţuzesc de anii ‘60? Forma contează!

V de la Venus

Forma triunghiulară presupune doar curăţarea liniei slipului şi este minimul pe care îl poţi face, dacă nu îţi desfăşori viaţa sexuală într-o rezervaţie hippie. Până acum zece ani, era forma cea mai comună, şi pentru că încă nu începuseră costumele de baie cu slip tanga să populeze plajele. Avantajul ei este că, dacă ai o întâlnire erotică neaşteptată şi nu ai timp să ajungi la o cosmeticiană, te poţi descurca destul de uşor acasă, folosind (doar de data asta) aparatul de ras sau cremă epilatoare. Dacă preferi să tunzi părul rămas scurt sau să-l laşi să se cârlionţeze uşor, tu decizi.

Braziliana

Unii spun că denumirea e inspirată de o scrisoare trimisă de un explorator ajuns în Brazilia în jurul anului 1500 – „zonele lor intime erau atât de expuse, sănătoase şi lipsite de păr, încât nu simţeam nicio ruşine privindu-le“, scria Pero Vaz de Caminha. Procedura cosmetică de îndepărtare completă a părului a fost brevetată de un salon din New York, şi popularitatea ei creşte vertiginos. Deşi se spune că durerea procedeului este insuportabilă, sunt multe femei care o tolerează, pentru că bărbaţilor le place la nebunie, dar ai grijă dacă iubitul tău este nebărbierit.

Banda de aterizare

Dunga fină care coboară vertiginos spre centrul plăcerii a fost popularizată de pictorialele revistei Playboy. Poate avea exact grosimea limbii partenerului tău, ca o invitaţie, sau poate fi incredibil de fină, ca un fir al Ariadnei ce-l ghidează prin labirinutul erotic şi îţi dă ţie o senzaţie sofisticată de protecţie şi mister. Pentru a obţine perfect această formă, trebuie să îndepărtezi şi o parte din firele de sub abdomen. Ea poate fi perfect dreptunghiulară, cu firele tunse scurt, sau mai ciufulită, ca în filmele franţuzeşti.

Heartbreaker

De departe cea mai populară dintre toate tunsorile mai complicate, inimioara poate fi o surpriză plăcută dulce-amuzantă pentru iubitul tău. Oricum, va trebui să-ţi doreşti foarte mult să-l surprinzi, pentru că presupune o pregătire mai îndelungată. Trebuie să-ţi laşi părul să crească şi să foloseşti un şablon, pentru ca forma să fie perfectă, iar efectul vizual nu durează mai mult de două săptămâni. Ca să plusezi, te poţi costuma într-o pin-up girl şi poţi vopsi inimioara în roz sau roşu cu o vopsea specială. Asta da surpriză!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter