Sex: Scurt istoric al sânilor, în întreaga lume

De Sandra S., pe
Sex

Îi vedem peste tot, sunt de toate mărimile şi de toate formele, iar bărbaţii îi adoră. Sânii. Sunt „ataşaţi” femeilor dintotdeauna şi sunt responsabili cu hrănirea noilor şi noilor generaţii de oameni. Mereu au fost în atenţia tuturor, chiar dacă a fost vorba să fie ascunşi sau scoşi la iveală, formând un decolteu care să aţâţe toate privirile.
Originea sânilor
Originea acestor organe a fost şi este foarte discutată  – s-au dezvoltat pentru a satisface nevoi fizice sau pentru selecţie sexuală? Atât femeile, cât şi bărbaţii se nasc cu sâni, dar în timpul pubertăţii, cei ai femeilor se dezvoltă şi devin mai proeminenţi datorită estrogenului. La bărbaţi nu se întâmplă acest lucru pentru că au mai mult testosteron în organism.
Primul caz de cancer mamar
Primul caz cunoscut de cancer la sân a fost descoperit în Egiptul Antic, în jurul anului 3.000 î.H.. A fost găsit un document din acea perioadă, în care erau descries mai multe tumori la sân şi că nu exista niciun tratament pentru această boală.
Mamele care nu puteau să alăpteze
Nu toate mamele îşi pot alăpta copiii când nasc, iar micuţii care nu puteau fi hrăniţi de propriile mame, erau daţi în grija doicilor care puteau alăpta. Meseria asta datează de la începutul anului 2.000 î.H. şi a rămas populară până în secolul al XIX-lea, când a fost inventat biberonul.

Citeşte mai departe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter