Sex: Plantele care readuc dorinţa în pat

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 11 iunie 2021, 10:16

Mirosul este simţul care trezeşte cel mai mult instinctul sexual. Un parfum delicat, dar şi câteva flori în dormitor vă pot face să simţiţi că dragostea pluteşte în aer ca odinioară.
Plantele a căror aromă te fac să arzi de dorinţă se află şi în bucătăria ta: busuiocul, menta, cimbrul şi rozmarinul. Foloseşte-le în mâncare la o cină romantică. Aroma lor se va simţi încă de la preparare.

Grădina cu arome

Banalele tufe de brumărele aruncă în aer un miros care ascute simţurile, iar regina nopţii te conduce pe aripile visului. Ai putea să-l inviţi la o plimbare romantică seara, prin parc, sau să aduci în cameră glastre cu flori de leandru, iasomie sau tuberoze. Totuşi, dacă unul dintre voi este alergic la polen va trebui să te rezumi la alte moduri de a aduce arome îmbătătoare în dormitorul vostru. Chiar şi în nopţile reci de iarnă te poţi bucura de ele dacă iei lumânări parfumate sau uleiuri esenţiale cu extract din aceste plante sau scorţişoară. Aroma lor face aerul incendiar.

Ţi-am pus busuioc în… mâncare

Nu degeaba fetele îşi puneau busuioc în păr pentru a fi mai atrăgătoare. Mirosul acestuia are efect afrodiziac. Dar nici în mâncare efectul nu se lasă aşteptat. Se spune despre el că ar avea un pronunţat caracter Yang şi stimulează energia masculină. Are un efect revigorant şi stimulant, atât la nivel fizic, cât şi psihic.

Viagra naturală

Epimediun este o plantă din China, care era cunoscută ca afrodiziac încă din Antichitate. S-a dovedit a fi excelentă atunci când este vorba de tratarea disfuncţiilor erectile. Ca şi preparatele farmaceutice de sinteză, are darul de a creşte apetitul sexual şi rezistenţa, dar fără a avea efecte secundare.

Secretul vitalităţii sud-americanilor

Maca este o buruiană care creşte pe culmile Anzilor, la altitudini de 4.100-4.500 m. În trecut, incaşii consumau rădăcina ei înainte de a merge la luptă, pentru a avea mai multă putere şi rezistenţă. Dar s-a observat, în timp, şi că duce la creşterea libidoului, atât în cazul femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor şi îmbunătăţeşte calitatea spermei. Pentru femei, efectele bune se datorează şi prezenţei unor minerale cum ar fi seleniu şi magneziu, care nu au doar efect afrodiziac. Dă un plus de energie şi reduce stresul, care, se ştie, poate strica o întâlnire romantică. Maca se găseşte la noi sub formă de sirop sau de capsule, în farmacii sau în magazine cu produse naturale.

CONDIMENT „ÎMBĂTĂTOR”

Schinduful s-a dovedit a fi o plantă cu un puternic efect afrodiziac. Seminţele de schinduf uscate se pot adăuga, zilnic, în mâncare. Cele proaspete se pun la încolţit şi se folosesc ca ingredient pentru a da un plus de savoare salatelor. Pe lângă gustul bun, stimulează libidoul masculin. Seminţele de schinduf conţin saponină, substanţă care stimulează producţia de hormoni masculini, inclusiv de testosteron.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter