Satisfacţia sexuală face căsnicia durabilă

De Lumea Femeilor, pe

La fel ca şi bărbaţii, femeile cu o viaţă sexuală bună au o căsnicie durabilă. Iată câţiva factori importanţi
Satisfacţia sexuală este o reacţie afectivă, subiectivă şi pozitivă, legată de sexualitate. Care sunt factorii care concură la obţinerea satisfacţiei sexuale? Studiile de specialitate efectuate pe această temă subliniază legătura dintre satisfacţia sexuală şi aspectele fizice ale sexualităţii; sau cu factorii psihologici, cu gradul de religiozitate, dat fiind că multe cupluri sunt fondate pe concepţii religioase; sau cu monotonia în cuplu.

– Gradul de religiozitate. În pofida aparenţelor, relaţiile de cuplu continuă să fie influenţate de preceptele religioase, care disting plăceri legitime şi plăceri păcătoase. Ofemeie cu o educaţie religioasă va fi mai inhibată în pat şi nu va cunoaşte satisfacţie sexuală.

– Afecţiune, respect şi intimitate emotivă între parteneri.  Femeile care se simt apropiate emoţional de partenerul lor au mai multe şanse să aibă raporturi sexuale satisfăcătoare.

– Rolul orgasmului este controversat. Unii spun că joacă un rol minim în viaţa de cuplu. Alţii susţin că activitatea sexuală, însoţită de orgasme, este asociată cu fericirea în căsnicie. Într-adevăr, studiile arată că satisfacţia sexuală a femeii este legată de efortul partenerului pentru ca aceasta să atingă orgasmul.

– Monotonia şi satisfacţia sexuală. Insatisfacţia sexuală poate fi şi rodul vieţii monotone şi lipsite de imaginaţie. Cum scapi de acest duşman de temut al relaţiilor de cuplu? Un mijloc simplu, la îndemâna oricui, e jocul de seară. Precedând nopţile de iubire, acesta constituie o barieră între grijile din cursul zilei şi dragostea dintre parteneri.

– Shindai, lupta cu perne.  Merită amintit străvechiul obicei japonez „Shindai”, potrivit căruia locul certurilor e luat de bătaia cu perne. Se pare că o asemenea luptă este un mod eficient de atenuare a conflictelor matrimoniale. Lupta japonezilor cu perne urmăreşte să-i distragă pe soţi de la treburile cenuşii ale vieţii cotidiene şi să-i introducă într-o atmosferă favorabilă iubirii, din punct de vedere fizic şi psihic.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter