Relaţii: Facem sau nu sex la prima întâlnire?

De Lumea Femeilor, pe

Dezinhibare sau doar dorinţa de a trăi clipa? Câte femei se gândesc ca, atunci când se întâlnesc prima dată cu un bărbat, să-şi petreacă şi noaptea cu el?Noi am aflat câteva răspunsuri.
După ce am întrebat mai multe femei cu vârste diferite, am aflat că, în general, ele nu sunt foarte încântate de ideea sexului la prima întâlnire. Psihologii spun că, într-o relaţie, femeile au nevoie de încredere în partener, vor să se simtă protejate, ocrotite şi, une-ori, componenta sexuală trece pe planul al doilea. În cazul în care nu este vorba despre o relaţie, lucrurile se schimbă însă, iar prima întâlnire poate fi văzută ca o aventură. „Dacă aş vrea o relaţie cu el, în nici un caz nu aş face sex de la prima întâlnire, ci… cam pe la a treia. În schimb, dacă aş vedea totul ca pe o aventură, da, ar fi sex la prima întâlnire, dar aceea ar fi şi ultima”, spune Eugenia, 36 de ani, avocat.

Ce-şi doresc femeile?

“Sunt o persoană matură, am avut numeroase relaţii, ştiu ce vreau de la un bărbat, iar dacă mă întâlnesc cu el, nu văd de ce nu mi-aş petrece şi noaptea cu el. Măcar să ştiu un lucru de la început”, spune Adriana, 41 de ani, asistent medical. În funcţie de experienţele prin care a trecut, fiecare femeie abordează acest lucru diferit. Nu există un model sau o schemă care să se aplice oricui şi care să-ţi garanteze o relaţie de durată sau faptul că, dacă faci sex la prima întâlnire, te vei întâlni şi a doua oară cu acel bărbat.

Relaţie online

În ultima vreme, multe femei îşi cunosc partenerii pe net şi, după zile întregi de discuţii virtuale, ajung să se întâlnească. Este şi cazul Ralucăi, 33 de ani, funcţionar. “L-am cunoscut pe iubitul meu pe net, şi ne-am văzut cam la o săptămână după primul dialog online. Ştiam multe lucruri unul despre celălalt şi nici nu mi-am pus problema să nu mă culc cu el. Doar de aceea ne întâlniserăm: să vedem dacă ne înţelegem şi pe planul ăsta. A fost ok, iar acum suntem de câteva luni împreună.”

DEZAVANTAJE

► E posibil să te considere prea disponibilă
►Ai vrea o relaţie cu el, dar crezi că ai cedat prea uşor şi nu ai nici o certitudine că te va mai suna
►Nu vă cunoaşteţi şi e posibil ca unul dintre voi să fie inhibat şi să nu fii încântată de noaptea petrecută cu el
► Există riscul să te îndrăgosteşti, iar pentru el să nu fi fost decât o aventură.

AVANTAJE

► Ştii de la început dacă vă potriviţi sau nu
► Îţi dai răspunsuri la multe dintre întrebările legate de el, care nu-ţi dădeau pace
► A fost o experienţă super şi nu ai nici o responsabilitate pentru ce se va întâmpla în continuare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter