Relaţii: Ce-i în capul lor când ne părăsesc?

De Lumea Femeilor, pe

Ceea ce credem noi diferă, de cele mai multe ori, de ceea ce se ascunde în mintea bărbaţilor în momentul în care se decid să rupă o relaţie. Ei gândesc mai simplu, mai „sănătos”. Aşa că noi nici nu bănuim adevăratele motive…
Nu este nevoie ca un expert în probleme de cuplu să îţi explice de ce unii bărbaţi se hotărăsc să plece, punând punct unei relaţii. Răspunsurile sunt comune, dacă excludem cazurile cu probleme patologice sau bărbaţii care au suferit traumele în copilărie. Deşi întâlnim şi astfel de situaţii grave, ne vom limita la cele mai frecvente motive pentru care bărbaţii îşi iau bocceluţa la spinare şi ies pe uşă pentru totdeauna.

“CĂSNICIE, COPII? NU-S PENTRU MINE!”

Cel care gândeşte şi simte aşa fuge, de regulă, fără să spună un cuvânt. Oricare ar fi dorinţele sau nevoile lui, se va panica dacă nu este absolut sigur că pasul important – căsnicia, copilul – este decizia lui.
Sfatul nostru. Nu îl “lua pe sus”. Lasă-i timp să “digere” ideea. Tot ce face sub presiune se va întoarce, într-o zi, împotriva ta. S-a gândit suficient şi e tot de neclintit? Ar trebui să te întrebi ce cauţi lângă el.

Dacă dragoste nu e…”

Se poate ca el să se fi îndrăgostit de altcineva. Aşa cum şi tu ai fi putut să te îndrăgosteşti de un alt bărbat. Altă variantă: nu există o rivală, dar partenerul tău nu te mai iubeşte.
Sfatul nostru: O căsnicie prelungită dincolo de limitele ei “naturale” poate face mult mai mult rău. Chiar şi copiilor voştri.

“PREFER SĂ ZBOR DIN FLOARE ÎN FLOARE”

Unii bărbaţi pur şi simplu nu pot să îşi asume o relaţie stabilă.
Sfatul nostru. Plecarea lui este, mai degrabă, motiv de petrecere decât de tristeţe.

“ÎN CASĂ CÂNTĂ COCOŞUL”

Unii bărbaţi simt că le este atacată masculinitatea, dacă partenera lor ocupă un post mai important sau mai bine plătit decât ei. Aceştia preferă să plece în momentul în care se lovesc de aşa ceva, decât să rămână într-o relaţie în care “femeia poartă pantalonii”.
Sfatul nostru. Foloseşte-ţi tot arsenalul – explicaţii, argumente, farmec feminin – pentru a-i scoate ideea asta din cap. Este mult prea bine înrădăcinată? E cazul să îl “eliberezi”. Nu va mai fi niciodată mulţumit în casă cu tine.

“CE FEMEIE CICĂLITOARE!”

Acesta este un motiv onest şi justificat. Fără să realizeze, unele femei îşi pot duce partenerii la disperare, cicălindu-i într-una.
Sfatul nostru. Nu este suficient să îl rogi o singură dată pentru a obţine ceva de la el? Mai încearcă. Nu reacţionează nici după a treia sau a patra solicitare? Încearcă să afli de ce, înainte de a face o criză de nervi. Abia a venit de la serviciu? Abia a terminat de reparat maşina şi are nevoie să se relaxeze câteva minute? Dacă nu are nici una dintre “scuzele” clasice, s-ar putea ca partenerul tău să nu fie un soţ atent la nevoile consoartei. Ar trebui să te gândeşti de două ori dacă îl mai vrei lângă tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter