Te înscrii în şablonul femeii perfecte? Iată cum te măsori!

De Stela Moisescu, pe

Când vine vorba de aspectul fizic al doamnelor şi domnişoarelor, află că bărbaţii sunt atraşi, marea majoritate, de aceleaşi proporţii ale corpului şi ale feţei.
Ele constituie şablonul perfecţiunii, dacă vrei.

Am pus cap la cap statistici despre ce siluetă şi trăsături faciale stârnesc atracţia bărbaţilor de pretutindeni, în încercarea de a desena femeia perfectă.

Iată care sunt măsurătorile cu ajutorul cărora afli cât de bine te înscrii în idealul de frumuseţe feminin, în viziunea bărbaţilor.

Trebuie să ştii că bărbaţii care vor o aventură pun mai mult preţ pe proporţiile corpului, decât pe cele ale feţei. Situaţia se inversează dacă domnii caută o relaţie serioasă.

Iată cum arată corpul perfect, în viziunea lor!

Potrivit unui studiu britanic, înălţimea ideală a unei femei se situează între 1.62 şi 1.64 cm. Aşa că demontăm mitul potrivit căruia doar femeile cu picioare lungi stârnesc atracţie. Se pare că femeile mignone, dar cu forme voluptoase încing mai tare privirile bărbaţilor, decât cele înalte şi slabe.

Care sunt formele ideale la o înălţime medie, te întrebi? Cercetătorii au descoperit că raportul talie-şolduri este concludent şi contează mai mult decât mărimea bustului. Bărbaţii sunt atraşi de femeile care au un posterior şi o linie a şoldurilor bine conturate.

Mai precis, raportul talie-şolduri trebuie să fie de 0.7, după ce ai împarţit circumferinţa taliei la circumferinţa şoldurilor.

Cum măsori talia şi şoldurile: ca să măsori circumferinţa taliei aşează centimetrul în zona cea mai strâmtă a taliei, de obicei un pic deasupra buricului. Circumferinţa şoldurilor se măsoară ţinând picioarele apropiate şi centimetrul pe cea mai proeminentă parte a posteriorului.  

Trebuie menţionat că acest raport ideal de 0.7 nu se aplică la orice greutate corporală. De exemplu, este o mare diferenţă optică între 60 de cm circumferinţa în talie şi 85 în şolduri, şi 80 cm în talie şi 113 în şolduri. În ambele cazuri raportul talie-şolduri este de 0.70!

Acum întră în calcul şi indicele de masă corporală (IMC), care reprezintă un raport între greutate şi înălţime.

Cum se calculează IMC: împarte greutatea exprimată în kg la înălţimea exprimată în m la pătrat (n.r. 1.60×1.60= 2.56). Indicele de masă corporală ideal în viziunea bărbaţilor se situează între 18 şi 19, potrivit unui studiu.

Să luăm ca exemplu înălţimea ideală de 1.63 m. Ca să obţinem un indice de masă corporal ideal, deci între 18 şi 19, ar trebui ca femeia să cântărească în jur de 50 de kg.

Aşadar, potrivit studiilor de specialitate trupul cu proporţii perfecte în viziunea masculină arată în felul următor: înălţime- 1.63, greutate-50 kg şi raport talie-şolduri de 0.7.

Iată cum arată chipul feminin perfect în viziunea bărbaţilor!

Atunci când intenţiile bărbaţilor se schimbă şi caută o relaţie serioasă punctul de atracţie nu mai este corpul, ci faţa. Cercetătorii au încercat să găsească proporţiile feţei perfecte.

Chipul angelic atrage atenţia bărbaţilor în perioade prospere din punct de vedere economic, în timp ce figurile mai materne incită pe timp de criză financiară.

Cât despre trăsături se urmăreşte în special raportul dintre lăţimea şi lungimea feţei. Raportul dintre lăţime şi lungime trebuie să fie de 1 la 1.618. Dacă ai faţa lată de 25 de cm, înmulţeşti lăţimea feţei (măsurată de la capătul unui obraz la celălalt) cu 1.618 şi afli care este lungimea ideală a feţei, măsurate de la vârful bărbiei până la linia firelor de păr.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter