5 obiceiuri zilnice care îţi omoară viaţa sexuală

De Raluca Cristea, pe

Viaţa ta sexuală e dată peste cap şi te întrebi de ce sau crezi că în curând o să se întâmple asta? Ar putea fi de vină chiar obiceiurile zilnice…

Sunt 5 lucruri pe care le faci zilnic şi care-ţi omoară viaţa sexuală fără ca tu să ştii.

Alimentaţia

Toate facem asta mai devreme sau mai târziu. Ne dăm peste cap programul de 3 mese din cauza serviciului, din cauza problemelor. Dar când te întorci noaptea în pat lângă iubitul tău şi nu mai ai chef de nimic, parcă nu e chiar atât de bine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru el.

Ce se întâmplă cu el? Dacă singura lui activitate importantă e mersul la lucru, atunci dragul tău va deveni cu timpul un sedentar şi metabolismul o să-i deregleze serios erecţia. Ce se întâmplă cu tine? Zahărul din dulciuri şi băuturi, alimentele procesate, grăsimile, stresul duc cu timpul la lipsa vascularizării ţesuturilor, deci mai puţine zone erogene, deci mai puţină excitaţie, deci… mai puţin sex.

Fumatul

Dacă tu sau iubitul tău nu fumaţi, bine faceţi. Dacă fumaţi, e de rău. Specialiştii ne asigură că persoanele care fumează cel puţin 10 ţigări pe zi vor avea probleme serioase cu libidoul. Mai exact, nicotina şi celelalte substanţe care se absorb odată cu fumatul duc la vasoconstricţie. Asta înseamnă că vasele de sânge nu se mai irigă bine, te exciţi mai greu, ajungi mai greu la orgasm, erecţia se obţine mult mai greu, vă scade libidoul, apar disfuncţiile sexuale.

Plus problemele în cuplu şi banii cheltuiţi pe ţigări. N-ar fi mai bine fără ele?

Pilula anticoncepţională

Problema asta te vizează exclusiv. Se pare că, pe termen lung, pilulele anticoncepţionale duc la scăderea libidoului şi te fac să te gândeşti mai puţin la sex mai ales imediat înainte şi după ora pentru pilulă, dacă o iei seara.

Munca peste program sau orele în faţa computerului

Când vii obosită şi stresată de la serviciu vezi doar patul şi mâncarea. Chiar şi peste mâncare sari uneori, iar patul înseamnă somn şi atât. Cel mai bine ar fi să te organizezi şi să încerci cât mai des să nu mai stai peste program. Mai mult, ai grijă cu orele pe care le petreci la computer când iubitul e prin preajmă. Apoi să nu te miri dacă te respinge, nu comunică sau se distrează fără tine. Are tot dreptul să facă aşa când e neglijat. Iar sexul…devine în scurt timp o poveste.

Uiţi detaliile care fac diferenţa

Gesturile de afecţiune mici, rapide şi sexy sunt unul din detaliile care fac diferenţa dintre un cuplu rutinat şi obosit şi un cuplu care ştie să menţină pasiunea în ciuda stresului zilnic. Şi asta înseamnă, evident, o viaţă sexuală regulată. Totuşi, multe cupluri se lasă duse de val şi uită de gesturile care par neînsemnate.

Sexologii ne sfătuiesc să fim cât se poate de afectuoşi pentru că, în condiţiile în care cel puţin 8 ore le petrecem la lucru, cât ne mai rămâne pentru cel de lângă noi? Sărutaţi-vă când unul dintre voi iese pe uşă sau intră, pregăteşte ceva bun în weekend şi mâncaţi împreună, mergeţi împreună la cumpărături, mângâie-l când stă lângă tine şi apreciaţi când faceţi ceva unul pentru celălalt, chiar dacă e un gest normal, la care te aşteptai. Şi mai ales, diversificaţi viaţa sexuală!

Obiceiurile tale zilnice îţi omoară viaţa sexuală?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter