Ce înseamnă dacă partenerul uită de ziua ta

De Libertatea pentru femei, pe

8 Martie, aniversarea voastră sau ziua ta… pentru el sunt zile obișnuite pe care nu simte nevoia să le sărbătorească. Să-ți aducă flori, să-ți facă un cadou sau măcar să-ți spună „La mulți ani”? Exclus! Cum să-l determini să fie mai atent?
Faptul că uită de aniversări sau chiar nu vrea să facă vreun efort pentru a-ți dărui ceva nu înseamnă că relația voastră nu merge. Nu este cazul să plângi și să te dai de ceasul morții sau să invidiezi orice femeie care primește flori de la soțul ei. Poate ea are alte probleme acasă pe care tu nu le ai.

Află motivele lui

Înainte să ajungi la cine știe ce concluzie, cum ar fi că nu te iubește, te înșală, nu îi mai pasă de tine, află mai întâi motivele lui. Dacă era mai atent înainte și acum nu mai e, poate de vină sunt și stresul de la serviciu ori nopțile nedormite din cauza grijilor cotidiene. Sau au trecut anii și consideră că nu mai e nevoie să-ți câștige dragostea ca altă dată. Poate că pentru el, o relație liniștită înseamnă să poți să-ți lași burta să crească în voie, să nu te mai razi și, da… să poți uita de ziua ei de naștere sau să ignori 8 Martie.

Discută cu umor

Ar fi bine să discuți cu el. Nu te grăbi, nu ridica tonul și nu îi face reproșuri. Poți să îi faci mâncarea preferată sau o prăjitură și în timp ce stați amândoi la „un pahar de vorbă” să îl întrebi de ce nu și-a adus aminte de aniversare. Încearcă să strecori și puțin umor ca să destinzi atmosfera. Poți să-i mărturisești cum te face să te simți și ce efect ar avea asupra ta un gest frumos de-al lui. Amintește-i de lucruri concrete și exprimă exact ce ai vrea să se întâmple. Dacă încerci să îi bați apropouri și să îl faci să-ți ghicească dorințele, s-ar putea să nu ajungi la niciun rezultat și atunci te întristezi. Dacă începe să se apere, nu îl acuza, ideea nu e să găsiți un vinovat, ci să vă îmbunătățiți viața împreună. Da, sigur îți dorești ceva mai romantic, iar surpriza și inițiativa lui ar fi frumoase, dar asta este viața reală. Cu timpul, poate lucrurile vor merge și în direcția dorită de tine. Arată-te încântată dacă el face un pas și recompensează-l și tu astfel încât altă dată să repete gestul.

Când e vorba de altceva

Dar dacă, pe lângă faptul că ignoră sărbătorile, relația voastră dă semne clare că începe să scârțâie, ar fi bine să te alarmezi înainte să fie prea târziu. În cazul în care te neglijează în mod constant, lipsește de acasă și nu știi unde este sau vă certați mai des, vezi care este cu adevărat problema. Uneori poate relația se apropie de sfârșit sau doar este într-o fază mai proastă, dar încă se mai poate remedia ceva. Dacă amândoi vă doriți să continuați, încearcă să vorbești cu el sincer și să vă spuneți amândoi ce ați vrea să schimbați astfel încât să puteți continua să fiți împreună. Ați putea apela și la un consilier, fie profesionist, fie cineva apropiat în care amândoi aveți încredere, pentru a vă ajuta să treceți peste acest hop.

Un obicei al soților

„De obicei soții uită aniversările, mai ales după o perioadă de timp. Unii sunt suprasolicitați la serviciu și, deși știu bine data, nu fac legătura cu ziua în sine. Știu de exemplu că aniversează 10 ani de căsătorie pe 20 mai, însă nu-s conștienți că 20 mai este chiar… azi. Eu cred că nu este o tragedie. Dacă a uitat, poți avea grijă să îi amintești. Fie notezi data într-un calendar de perete – la începutul anului, treci toate evenimentele importante ale familiei. Fie îi lași un mesaj înainte de ziua respectivă în care să îl întrebi cum ar vrea să petreacă evenimentul. Să știi că nu vei strica deloc surpriza, pentru că nu știi ce va pregăti, dar astfel te asiguri că nu uită.”
Foto: bărbat tânăr emoționat de pe Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter