Dragoste şi sex: 10 mituri despre căsătorie de care trebuie să uiţi

De Lumea Femeilor, pe

Adesea, părerile despre căsnicie sunt bazate pe tabloul împlinirii şi fericirii perfecte. Descoperă câteva mituri care îţi vor oferi o imagine mai aproape de realitatea din multe mariaje.
 

Veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi

Nu vrem să te dezamă-gim, dar această frază ţine mai degrabă de lumea basmelor. O  privire rapidă în jurul nostru este suficientă ca să vedem că multe căsătorii se destramă. Aşa că nu porni de la ideea că totul este pentru totdeauna, ci de la premisa să trăieşti cât mai frumos momentele din căsnicia ta. Şi, uneori, poate dura până la adânci bătâneţi.

Căsnicia distruge viaţa sexuală

Să dormi în fiecare noapte alături de acelaşi partener este, pentru unii, principalul factor care duce la monotonie şi plictiseală în dormitor. Asta nu se întâmplă şi în cazul tău, dacă îţi foloseşti imaginaţia şi creativitatea pentru a păstra aprinsă flacăra pasiunii.

Orice persoană trebuie să se căsătorească

Nu este obligatoriu să fii căsătorită pentru a fi fericită. Căsnicia nu este pentru oricine, deoarece există persoane care se simt împlinite şi fără să fi ajuns în faţa altarului. Este vorba doar de opţiunea fiecăruia, aşa că e bine să lăsăm prejudecăţile deoparte.

Nu aveţi secrete

Este soţul tău cel mai bun prieten al tău? Îi faci confidenţe despre cele mai intime lucruri şi i-ai mărturisit totul despre trecutul tău? Răspunde sincer la aceste întrebări şi vei constata că, de fapt, nu vei reuşi niciodată să ai deplină încredere în el pentru a-i spune orice.

Nu există conflicte

Din contră. Conflictele apar în orice căsătorie şi sunt de preferat unor tăceri care durează zile întregi. Negocierea şi compromisul sunt benefice, ele având rolul de a consolida relaţia voastră. În plus, arată şi deschidere către rezolvarea oricărei probleme ce ar putea apărea.

Copiii sunt garanţia unui mariaj împlinit

Nimic nu poate egala fericirea unui cuplu când apare un copil, dar aceasta nu înseamnă că venirea micuţului ar putea rezolva probleme existente de ceva vreme. În plus, fiecare părinte trebuie să-şi reordoneze priorităţile, ceea ce, uneori, se face după mici dispute în doi.

Nu te vei înţelege niciodată cu soacra

Poveştile cu nora şi soacra nu se vor termina niciodată, dar asta nu înseamnă că nu există şi excepţii. Chiar dacă e posibil să nu ne dai dreptate, depinde foarte mult şi de tine cum te raportezi la relaţia cu soacra ta. Respectul este cuvântul de bază pentru a nu ajunge să ai mari conflicte cu ea.

Nu vei mai fi atrasă de alt bărbat

Verigheta de pe deget nu este o garanţie că nu te vei mai îndrăgosti niciodată. Însă poate fi o asigurare că, dacă se va întâmpla să te simţi atrasă de alt bărbat, te vei gândi mai mult înainte de a lua o decizie, oricare ar fi ea.

Nu vei mai avea probleme financiare

Când sunt două salarii în casă, se presupune că problemele cu banii nu au ce căuta. Să nu uităm însă că bugetul se împarte în funcţie de necesităţile fiecărui membru al familiei şi, fără o administrare atentă a cheltuielilor, veţi ajunge chiar la împrumuturi şi datorii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter