Dragoste: Bagajul emoţional îţi poate îmbunătăţi viaţa sexuală

De Adina Radu, pe

După fiecare relaţie de cuplu pe care o ai, rămân în urmă sentimente, frustrări şi probleme, iar toate acestea formează „bagajul” emoţional pe care îl cari cu tine întotdeauna. De multe ori, acest bagaj poate deveni o piedică între tine şi partenerul tău, dar psihologii spun că, dacă rezolvi problemele într-un anumit fel, veţi putea deveni mai apropiaţi, decât să ajungeţi la despărţire.
Gelozia lui
În relaţiile trecute a avut parte de o iubită care l-a înşelat. Chiar dacă acum se află într-o nouă relaţie, cu tine, are tendinţa să se comporte ca şi cum şi tu ai fi infidelă, chiar dacă nu i-ai dat vreodată motiv să creadă asta despre tine. Adesea, te poţi găsi în situaţii în care el te testează, să vadă dacă şi tu ai face acelaşi lucru. Gesturile sale nu ar trebui să te facă să te schimbi tu, în schimb îi poţi spune cum te face să te simţi în acele momente.
Psihologii te sfătuiesc să nu îi reproşezi că este mereu gelos şi posesiv, dar că îi poţi arăta că te deranjează gesturile sale. De exemplu: „Atunci când ai făcut X lucru, am simţit că nu ai încredere în mine”. Astfel, el îşi va aminti că eşti de partea lui şi să vadă că ceea ce face este nefondat. Mai multă încredere în relaţia emoţională aduce cu sine şi mai multă relaxare în pat, deci o viaţă sexuală mai satisfăcătoare, mai bună.
IDEI DE VALENTINE’S DAY: Cele mai sexy poziţii în care să faceţi dragoste
Promite, dar nu face
De fiecare dată când îi ceri ceva, el spune că o va face, însă nu ajunge niciodată să se ţină de cuvânt, ar putea fi anxios în privinţa unor lucruri – se teme să nu dea greş şi să dezamăgească. Anxietatea ne opreşte evoluţia, ne ţine pe loc tocmai de teamă că dacă facem un pas înainte, ar putea fi greşit.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter