Diferenţele libidoului – cum rezolvi problema în cuplu

De Revista Unica, pe

Ce se întâmplă cu libidourile voastre, de ce nu se pornesc în acelaşi timp? Şi ce să faci când sunt pe frecvenţe diferite?
Iubitule, în seara asta nu am chef de nimic“ – îţi sună cunoscut? Sau invers. „Mmm…“ – răspunde el absent, cu degetele pe butoanele tastaturii, ca răspuns la avansurile tale mai mult sau mai puţin voalate. În general, un bărbat se „aprinde” mai repede decât o femeie. Uneori e de-ajuns să te vadă goală pentru o clipă ca să sară, literalmente, pe tine. Pe când invers… e mult mai complex. Dar apoi, odată pornită, n-ai vrea să se termine aşa de repede pe cât poate el. Se întâmplă să ai chef imediat şi tu, când îl cunoşti mai puţin şi atracţia e mare, dar după o vreme, începi să simţi nevoia de trandafiri şi poezii sau măcar de o discuţie interesantă – culmea! – ca să-ţi vină gânduri „necurate“. Cum să te înţelegi cu dorinţa ta şi a lui în aşa fel încât să fie toată lumea mulţumită?

Dorinţa ta…

După unele teorii, dorinţa ta are legătură cu ciclul menstrual. Şi cum să nu fie aşa, din moment ce vizează unirea sexuală? Din punctul de vedere al corpului tău, dorinţa de a face dragoste poate fi interpretată ca ţipătul unui ovul care tânjeşte din adâncuri să fie fecundat. Atunci e clar, cam în perioada ovulaţiei ar trebui să fie în punctul maxim. Dar multe mistere înconjoară natura feminină, dorul te poate apuca oricând, chiar şi în plin ciclu. Din punct de vedere hormonal, se pare că testosteronul este hormonul responsabil cu libidoul atât la bărbaţi, cât şi la femei. Dar nu e nevoie să te umpli de mustăţi – oamenii de ştiinţă au căzut de acord că la femei factorul psihic are o importanţă foarte mare. Carevasăzică, dacă o femeie e sănătoasă, relaxată şi odihnită, şansa de a avea un libidou fără probleme este maximă. Iar dacă e şi îndrăgostită, cu atât mai mult.

Dorinţa lui….

E cu totul altfel. Dacă ar fi să continuăm pe acceaşi linie, un bărbat ar fi gata de procreare în fiecare zi. Teoretic, dacă e tânăr şi în putere, n-ar trebui să aibă nicio dificultate. Din „fericire“ pentru „durerile“ noastre de cap, trăim în vremuri în care e greu să-ţi păstrezi calmul. Stresul şi oboseala îi atinge şi pe ei, până la urmă. Aşa că nu te mira de ce, când vine acasă de la serviciu, preferă să stea pe fotoliu şi să butoneze telecomanda, în loc să vadă cât de frumoasă te-ai făcut special pentru el.
Există şi varianta în care nu-l poţi opri fără să se simtă ofensat. Când dorinţa lui o depăşeşte cu mult pe a ta şi nu poţi decât să-i spui să te lase în pace. Ce faci atunci? Comunicarea în cuplu să trăiască! Ideal ar fi ca el să înţeleagă, dar şi tu va trebui să ţii cont cât mai curând de dorinţele lui. În primul rând, nu intra în panică. Ştii că dacă îi creezi condiţii, libidoul tău va reacţiona pozitiv. Foloseşte cu încredere afrodiziacele. Renunţă pentru o vreme la curele de slăbire, nu fac decât să te devitalizeze. Gândeşte-te ce preferi: să fii un pic „pufoasă“, dar să ai un iubit care te adoră, sau să se ducă după altele, care… pot?

Ce vă stârneşte?

Bărbaţii sunt vizuali, femeile – auditive. Dacă treci nonşalantă din baie în dormitor, numai cu prosopul înfăşurat pe părul ud, sunt multe şanse să nu mai ajungi singură la „destinaţie“, chiar şi dacă se declara obosit. Dacă îţi spune în cuvinte frumoase cât de mult însemni pentru el, se prea poate să renunţi la durerea de cap.
Un masaj complet ajută în orice situaţie. Indiferent cine pe cine unge cu uleiuri aromate, această acţiune e menită să aprindă scânteia pasiunii. Cu excepţia momentelor în care cel masat e aşa de obosit, încât adoarme în timpul acţiunii… Dar şi aşa e bine, pentru că, după ce se trezeşte, va fi proaspăt ca un nou-născut.
Atinge-l pe «punctul Aahhh». Chiar dacă se spune că bărbaţii nu au decât o zonă erogenă – penisul – mai încearcă şi altele. Lobul şi întreaga arie din spatele urechilor e plină de promisiuni. Răsfiră-i părul de pe piept şi zgârie-l uşor pe tors – o să-ţi toarcă…
Timpul şi depărtarea fac minuni. Folosiţi din plin perioadele în care nu vă vedeţi. Telefoanele, e-mailurile şi chiar scrisorile nu fac decât să aţâţe dorul. Cu atât mai mare va fi intensitatea dorinţei când o să vă revedeţi.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter