De ce nu duc aventurile la relaţii serioase

De Raluca Cristea, pe

Fără să vorbim de motivaţie, aventurile sunt o chestiune delicată, interpretabilă. De ce rămân doar aventuri si nu se transformă în relaţii serioase?
Atunci când ai o aventură, îţi trec prin minte o mulţime de gânduri: o să rămână doar o aventură, o să fie antidotul de care ai nevoie pentru a renunţa la căsnicia sau relaţia eşuată sau chiar îţi dai seama ca este persoana cu care ar fi trebuit să te căsătoreşti de prima dată.

Ultima variantă este mai puţin plauzibilă, pentru că doar 20% din aventuri se transformă în relaţii de lungă durată. Deci, de ce nu duc aventurile la relaţii solide?

Soarta, bat-o vina!

Încercat, testat, garantat de sute de ani: soarta se pune, mai devreme sau mai târziu, în calea celor care sfidează legile nescrise. Nu poţi clădi fericire pe nefericirea altuia. Doar 1 din 10 aventuri se transformă în relaţie solidă, finală, pentru ambii parteneri şi doar 20% din aventuri se transformă în relaţii, de scurtă durată.

Nu există încredere

Încrederea este baza unei relaţii solide şi, este cam greu să ai încredere deplină în cineva care a început o relaţie tocmai prin trădarea încrederii. Oricât de multă atracţie şi afecţiune ar exista, gândul că v-a unit o minciună este obsesiv, chiar dacă nu îţi dai seama din cauza acelui miraj de la începtul oricărei relaţii noi.

Pentru că apar confuzii

Multe aventuri încep dintr-un impuls de moment, o nevoie stringentă să bandajezi o rană sau să te răzbuni. Nu se prea pune problema de a cunoaşte persoana de lângă tine, ci mai mult să îţi rezolvi propria nevoie şi atât. Pentru că aproape orice aventură vine la pachet cu o fantezie personală, cu o idee de aplicat, s-ar putea să nu mai vezi altceva decât asta.

În plus, dacă vii dintr-o relaţie eşuată, rişti să te agăţi de aventura asta ca de un balon cu oxigen, crezând că este ce ai nevoie pe termen lung şi vei scăpa de dificultăţi emoţionale. Realitatea nu este chiar aşa însă partea bună este că tindem să repetăm pentru o perioadă aceleaşi tipare până ajungem să ne cunoaştem cu adevărat.

Familia nu este de acord

Aşteaptă-te să nu primeşti sprijin de la o mare parte din rude şi prieteni, iar o relaţie serioasă este cam greu de întreţinut fără aprobarea persoanelor care contează, pentru amândoi. Nu trebuie să traieşti cum spun alţii, dar poţi suporta o relaţie izolată?

Poate că persoana nouă din viaţa ta chiar este extraordinară, însă prejudecăţile şi sentimentele celorlalţi îi vor împiedica o bună bucată de timp să vă accepte. Cei care iartă cel mai greu sunt copiii, atunci când aventura duce la divorţ.

Pentru că te minţi singur

Bărbaţi, dar şi femei, ajung să lase cariera, familia şi prietenii ca să îşi urmeze orbeşte noua cucerire, care pare a fi perfectă. Majoritatea ajung cu capul plecat şi coada între picioare la cabinete de consiliere familială sau la psiholog. O aventură nu rezolvă, oricât ai crede, problemele din relaţia oficială.

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter