Filme de aventură – Producții captivante pentru adulți și copii

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 12:00
Cu scenarii captivante, mult suspans, bazate pe fapte reale sau fictive, cele mai bune filme de aventură sunt cele care te cuceresc încă de la primele secvențe. 

Iată o selecție a celor mai apreciate filme de aventură ce cuprinde atât pelicule ce pot fi văzute doar de adulți, pentru că au scene destul de dure, dar și producții potrivite pentru copii.

Cuprins

Filme de aventură bazate pe fapte reale

Everest

Unul dintre cele mai bune filme de aventură bazate pe fapte reale, Everest spune povestea dramatică a unui grup de alpiniști care încearcă să cucerească cel mai înalt vârf din lume. O furtună puternică și alte evenimente complet neașteptate duc la consecințe cutremurătoare pentru protagoniști. Ritmul alert, scenariul bine gândit și tensiune care atinge cote maxime te vor ține în fața ecranului cu sufletul la gură.

Captain Phillips

De asemenea printre cele mai apreciate filme de avnetură bazate pe fapte reale, Captain Phillips îl are în rolul principal pe Tom Hanks. Acesta este căpitanul vasului de transport MV Maersk Alabama care va trebui să facă față atacului piraților somalezi care încearcă să pună stăpânire navă. Scenariul este unul de excepție, la fel și interpretarea lui Ton Hanks, reușin să redea tensiunea acelor momente de neimaginat.

Cele mai apreciate filme de aventură

The Revenant

Câștigător a trei premii Oscar, The Revenant este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune filme de aventură din toate timpurile. Totuși, este bine de precizat că această poveste incredibilă de supraviețurie nu este pentru oricine din cauza scenelor de o cruzime și o violență ieșite din comun. Acțiunea filmului se bazează pe legenda vânătorului de blănuri Hugh Glass interpretat memorabil de Leonardo Dicaprio. Acesta este un bun cunoscător al nordului sălbatic al Americii și face parte din cei 100 de vânători de blănuri ce pleacă într-o expediție extrem de periculoasă, care se dovedește a fi o luptă pe viață și moarte.

Django Unchained

Considerat unul dintre cele mai bune filme de aventură ale lui Quentin Tarantino, Django Unchained este o peliculă care, timp de 3 ore, te va ține cu sufletul la gură. Pelicula este o îmbinare perfectă între o aventură western, dramă și umor de calitate. În plus, protagoniștii sunt Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington și Samuel L. Jackson care, așa cum au obișnuit, își interpretează rolurile ireproșabil.

Cast Away

Naufragiatul, așa cum a fost tradus în limba română unul dintre cele mai bune filme de aventură din toate timpurile, a primit mai multe nominalizări la Oscar. Cu Tom Hanks în rolul principal, filmul este o poveste incredibilă despre supraviețuire și despre cât de mult contează puterea emoțională în momentele critice din viață.

Chuck, personajul principal, care are o viață de-a dreptul monotonă, ajunge în urma unui accident de avion, naufragiant pe o insulă pustie și absolut dezolantă. Aventura lui Chuck este de nedescris, la fel cum sunt și provocările cărora este nevoit să le facă față.

Life of Pi

Viața lui Pi, așa cum este tradus în limba română, este unul dintre cele mai bune filme de aventură. Acțiunea are în prim plan un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri. Filmul este excepțional și urmărește aventura adolescentului pe o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat tigru de Bengal. Băiatul se folosește de cunoștințele sale în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigru, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Kon-Tiki

Pentru pasionații de filme de aventură cu teme navale, din lista cu cele mai bune filme cu submarine și vapoare, nu poate lipsi Kon-Tiki. Este unul dintre cele mai apreciate documentare, iar cartea cu aceeași temă a fost vândută în peste 50 de milioane de exemplare. Acțiunea îl are în prim plan pe exploratorul norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni. Scopul lor era acela de a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene. Expediția va dura nu mai puțin de 101 zile și a fost numită Kon-Tiki după numele vechi al lui Virococha, zeul soarelui la incași.

Pirates of the Caribbean

Desigur că nu poate exista un top filme de aventură fără a fi inclus, printre cele mai apreciate, Pirates of the Caribbean sau Pirații din Caraibe, așa cum a fost tradus în limba română. Unul dintre cele mai de succes filme ale genului, Pirații din Caraibe a devenit o serie de cinci părți. În rolurile principale pot fi văzuți celebrii actori Johnny Depp, Orlando Bloom și Keira Knightley. Nu doar din partea criticilor a primit recenzii pozitive, ci și din punct de vedere al încasărilor este un film bine plasat, cu peste jumătate de miliard de dolari numai la prima parte – Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre.

The Shallows

Un alt film de aventură apreciat al ultimilor ani, The Shallows spune povestea unei tinere Nancy Adams (Blake Lively) care face surfing pe o plajă pustie. Fără să știe că acel loc este zona de vânătoare a unui rechin alb, aceasta va cădea inevitabil pradă. Filmul arată lupta de supraviețuire a protagonistei care, deși se află foarte aproape de mal, va da testul suprem, pe viață și pe moarte.

Filme de aventură pentru copii

Hook

Deși nu este dintre cele mai noi filme de aventură, Hook este unul dintre cele mai îndrăgite filme fantastice de aventură. Regizat de Steven Spielberg după un scenariu de James V. Hart și Malia Scotch Marmo îi are în rolurile principale pe actorii Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts și Bob Hoskins. Filmul a fost nominalizat la cinci premii Oscar. Filmul pornește de la povestea lui Peter Pan care a crescut devenind, la maturitate, un prosper avocat. Fiind foarte ocupat, Peter Pan își neglijează familia copii. Toate acestea se schimbă însă în momentul în care aceștia sunt răpiți de căpitanul Hook.


Descoperă cele mai frumoase filme pentru copii

Up

Up, tradus în limba română Deasupra tuturor este considerat unul dintre cele mai amuzante filme de aventură pentru copii produse vreodată de Disney Pixar. El are la bază povestea unui bătrân vânzător de baloane care vrea să îndeplinească ultima dorință a soției sale, aceea de a ajunge la Cascada Paradisului. Bătrânul decide să pornească în aventură zburând cu casa sa, condusă în aer de o mulțime imensă de baloane. Totul ia însă o întorsătură neașteptat în momentul „decolării”, pentru că, pe prispa casei lui se afla și un entuziast puști de opt ani.


Îți recomandăm și:

Sursă foto: Profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter