De ce este violul o fantezie sexuală comună

De Stela Moisescu, pe

O femeie din 10 îşi imaginează cel puţin o dată pe lună… că este violată, iar această fantezie sexuală o excită. În peste jumătate din cazuri fantezia apare…
… chiar în timpul sexului cu partenerul de cuplu.  În general, două treimi dintre femei au avut cel puţin o dată fantezia că sunt violate.

Mai mult, diferite studii au reuşit să demonstreze că femeile expuse unei scene de viol fictive, fie că este scrisă sau reconstituită într-un material video se excită. Presiunea sanguină creşte, vaginul se lubrifiază şi apar senzaţiile de plăcere sexuală.

Lucrurile se complică şi mai mult atunci când vorbim de victimele unor abuzuri sexuale cât se poate de reale care au trăit, pe lângă teroarea de a fi violate, şi senzaţii de plăcere fizică, încheiate uneori chiar şi cu orgasm!

Iată de ce le excită pe femei fantezia violului!

Sexologul Meredith Chivers spune că sexualitatea femeilor oscilează între minte şi trup. Dacă mintea bărbaţilor este mereu sincronizată cu zona genitală (nu degeaba glumin că ei nu gândesc cu capul), la femei situaţia este destul de complicată. Gândim ceva, dar fizic vorbind arătăm altceva.

De exemplu, în cadrul unui studiu unde câteva femei au vizionat scene sexy, au apărut discrepanţe între afirmaţiile lor şi răspunsurile fiziologice. Mărturiseau că nu se simt foarte excitate, în timp ce corpul lor trecea deja prin transformări produse de excitare. Aşadar, sexualitatea feminină este subiectivă şi pendulează între psihic şi fizic.

Sexologii ne atrag atenţia că toate aceste reacţii fizice de excitare nu înseamnă automat dorinţă!

Dacă ne gândim la cazurile femeilor care au trecut prin experienţa traumatizantă a unui viol, trăind totuşi şi senzaţii de plăcere, află că explicaţia este una simplă. Se ştie că lubrifierea este necesară pentru a reduce disconfortul din timpul penetrării, astfel încât vaginul să nu fie rănit. Sexologii afirmă că, de-a lungul timpului, anatomia noastră s-a modificat în această direcţie, de apărare, independent de dorinţa pe care o simţim în plan mental.

Cu alte cuvinte, chiar dacă din punct de vedere raţional experienţa unui viol nu este dorită, ci traumatizantă, corpul tău va încerca să răspundă ca în timpul unui act normal, prin lubrifiere şi deschidere fizică. Este pur şi simplu un instinct dezvoltat de-a lungul timpului prin care corpul tău se protejează singur, explică sexologul Meredith Chivers. Ceea ce trebuie însă ştiut este că, din punct de vedere moral şi legal, raţiunea este cea care contează, nu reacţiile fizice!

Totuşi, atunci când vorbim de fanteziile cu viol, ele sunt un produs fictiv al minţii noastre, iar reacţiile de excitare apar în urma stimulării mentale, nu din instinctul de apărare împotriva unui act sexual dureros.

În acest caz e important să definim violul: el reprezintă sexul împotriva voinţei victimei. O femeie excitată de o fantezie cu un viol nu se gândeşte însă la voinţa victimei, ci la cea a violatorului. Îşi imaginează ce gândeşte el, îşi imaginează din poziţia de victimă că este dorită de acesta. De fapt, nu o incită partea de scenariu în care femeia este speriată, ci cea în care dorinţa bărbatului este incontrolabilă.

În plus, fantezia violului nu o expune pe cea care şi-l imaginează la un abuz fizic şi mental real. Când fantezia o excită mental pe femeie, ea nu şi-a pierdut sentimentul de siguranţă, aşa cum s-ar întâmpla în realitate!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter