Cum să faci sex în funcţie de ciclul tău menstrual

De Stela Moisescu, pe

Ciclul menstrual îţi influenţează extrem de tare viaţa sexuală. De vină sunt hormonii estrogen şi progesteron, care au efecte puternice asupra libidoului…
… şi stării tale de spirit. Ciclul menstrual aduce cu sine şi diverse schimbări în plan fizic, astfel că sexul îţi provoacă uneori senzaţii imense de plăcere, iar alteori de disconfort!

Iată câteva sfaturi practice despre cum să faci sex în funcţie de ciclul tău menstrual.

Cum este sexul în timpul menstruaţiei

Ciclul menstrual începe cu prima zi de menstruaţie, moment în care nivelul de estrogen şi cel de progesterone sunt la cele mai scăzute niveluri. Aşadar, libidoul tău este destul de slab. În această perioadă tinzi să nu te exciţi, dacă îţi imaginezi o fantezie sau te uiţi la o imagine sexy, dar te excită atingerile directe. După cum ţi-ai dat seama, în perioada menstruaţiei zona ta intimă este puternic vascularizată, aşa că simţi orice atingere mult mai intens. Multe femei spun că la menstruaţie au cele mai puternice orgasme.

Iată mai multe sfaturi despre sexul în timpul menstruaţiei!

Cum este sexul în a doua săptămână

După încheierea menstruaţiei corpul tău este deja în pregătire pentru eliberarea unui nou ovul. Această pregătire este însoţită de o creştere a hormonului estrogen. În această perioadă nivelul de estrogen este mai ridicat decât cel de progesteron. Aşa că începi să devii din nou interesată de sex. În această fază multe femei îşi simt însă vaginul mai strâmt, mai uscat şi mai puţin elastic.

Dacă în plan fizic întâmpini ceva probleme, în plan psihologic pur şi simplu înfloreşti! Evident, terminarea menstruaţiei îţi dă o stare de uşurare. Te simţi renăscută, plină de vigoare! Cu o asemenea stare de spirit îţi va fi foarte uşor să atingi orgasmul, spun specialiştii.

Aşa că foloseşte un lubrifiant, dacă e cazul şi mizează pe un preludiu mental în această perioadă a lunii şi sexul va fi satisfăcător!

Citeşte pe a doua pagină cum este sexul la ovulaţie şi când suferi de SPM!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter