Boli transmisibile prin sex oral

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:39

Te gândeşti că în lipsa unui prezervativ o partidă de sex oral nu îţi poate face rău? Află că sexul oral oferit şi primit nu te fereşte de contactarea unei boli cu transmitere sexuală.
Dimpotrivă! În urma unei partide de sex oral te poţi alege, printre altele, cu virusul HPV sau HIV şi cu câteva forme de cancer, susţin studiile de specialitate.

Aşadar, înainte de a te bucura de sexul oral primit sau oferit, e cazul să ştii la ce riscurile te supui, dar şi care sunt soluţiile aferente.

De ce există riscuri în cazul sexului oral?

Simplul contact dintre zona bucală şi zona genitală prezintă riscuri. Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur.

În cazul felaţiei, femeia poate contacta o boală dacă lichidul pre-ejaculator sau sperma partenerului este infectată.

Şi secreţiile vaginale sau menstra sunt purtătoare de viruşi şi bacterii. Aşa că şi un bărbat poate contacta o boală.

Un alt factor de risc îl reprezintă rănile deschise din zona bucală şi cea genitală. Dacă tu sau partenerul tău aveţi o inflamaţie, un herpes, o rană care supurează în zonele amintite sau dacă vă sângerează gingiile, puteţi transmite şi contacta boli pe aceste căi.

Care sunt bolile transmise prin sex oral?

Virusul HIV se poate transmite prin sex oral şi dacă-l faci şi dacă-l primeşti. Riscul cel mai mare se petrece în cazul femeii care face sex oral unui bărbat infectat. S-au raportat cazuri de îmbolnăvire chiar dacă bărbatul nu ejaculează în interiorul gurii partenerei.

Şi femeile infectate pot transmite virusul unui bărbat în timpul felaţiei, dacă acestea au răni deschise în jurul gurii.

Herpesul
bucal sau genital se poate transmite prin sex oral. Ambele forme sunt contagioase chiar şi atunci când simptomele nu sunt vizibile.

Prezervativul nu vă poate proteja în totalitate, deoarece herpesul se transmite foarte uşor, la o simplă atingere.

Virusul HPV
se poate trasmite şi el prin sex oral. Specialiştii spun că dacă faci sex oral unui partener infectat cu HPV poţi dezvolta o formă de cancer, ori în interiorul cavităţii bucale, ori în gât.

Ca şi în cazul herpesului, prezervativele nu reduc la zero riscurile infectării, deoarece transmiterea HPV se face la contactul cu pielea.

Gonoreea
se transmite în special în timpul felaţiei, atât celei care face sexul oral cât şi celui care primeşte. Femeia poate dezvolta o infecţie in gât din această cauză. Clamidia se transmite şi ea prin intermediul felaţiei.

Sifilisul
este transmis cu uşurinţă prin sex oral. 15 % dintre cazurile de sifilis din America au ca şi cauză sexul oral.

Cum reduci riscul de contactare a unei boli prin sex oral?

Oricât de exagerat ar suna, protejează-te chiar şi în timpul unei partide de sex oral. Riscurile cresc dacă îl practici cu un bărbat cunoscut recent sau care îţi este infidel.

Există prezervative destinate bărbaţilor, dar şi femeilor, confecţionate special pentru sexul oral.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter