Ținutele vedetelor la MET Gala 2021

De Andreea Catrina, pe

MET Gala e unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei, cu toate că este, de fapt, o strângere de fonduri în scopuri caritabile. Evenimentul datează din 1948, iar pe vremuri se numea Balul MET. Deși titulatura evenimentului s-a mai schimbat, scopul acestuia nu a suferit modificări. MET Gala este o strângere anuală de fonduri dedicată Institutului de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York.

Cine organizează Gala MET și cine sunt invitații

Gala MET este, totodată, și unul dintre cele mai exclusiviste evenimente existente la ora actuală. Nu orice vedetă poate participa la această serată. Începând cu 1995, persoana care se ocupă de organizare este Anna Wintour, redactor-șef Vogue, „doamna de fier a modei”, ea fiind cea care decide anual cine poate participa sau nu la această desfășurare de forțe.

Câți bani se strâng anual la Gala MET

Dat fiind caracterul exclusivist al evenimentului, sumele care se strâng la MET Gala sunt impresionante. Zeci de milioane de dolari pe ediție, în ultimii ani, și peste 200 de milioane de dolari în total, de când Anna Wintour a devenit chairwoman. Evenimentul este adesea comparat cu Premiile Oscar, dacă vorbim de grandoarea și de vizibilitatea lui.

Unde și când are loc Gala MET

MET Gala are loc, de obicei, în prima zi de luni a lunii mai, dar pentru că pandemia a dat peste cap majoritatea evenimentelor, anul acesta gala a fost organizată cu o întârziere de 4 luni. Ca de fiecare dată, locul de întâlnire a fost același însă – Muzeul Metropolitan de Artă din New York (supranumit „Met”). În seara evenimentului, muzeul este închis pentru public, însă se redeschide imediat după Gală, când se dă startul expoziţiei anuale din cadrul aripii Institutului de Costume.

Citește și – Cătălin Botezatu a avut trei tentative de sinucidere. „Este un gest de lașitate, dacă stai să te gândești”

Citește și – Care va fi numele Simonei Halep după căsătorie

Citește și – Elena Lasconi, nemulțumită de salariul de primar: „La Pro TV câștigam acești bani în 40 de minute!”

Citește și – Roxana Vancea are 50 kg în luna a șaptea de sarcină. Ce greutate are bebelușul

Citește și – Flavia Mihășan și-a botezat fiul cel mic. Tudor nu a fost scufundat în cristelniță

Care este dress code-ul Galei MET

Fiecare ediție a Galei MET are un dress code diferit, o tematică anume, care coincide cu cea a expoziției de la Institutul de Costume din acel an. În 2021, tema ediției a fost “America: O antologie a modei”.

Vezi în galeria foto de mai sus ce au ales să poarte vedetele invitate la eveniment!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter