Sursele de inspirație ale Lanei Dumitru, creator de modă

De Carmen Ghibuțiu, pe
Acum câțiva ani, pe când era studentă la Universitatea de Arte din București, tânăra artistă Lana Dumitru a devenit cunoscută în afara țării grație îndrăznelii ei de a sparge tiparele și de a crea haine cu imprimeuri românești.

Criticile de genul „cine ar purta covorul bunicii pe o rochie“ nu au descurajat-o pe LanaDumitru, iar imprimeul digitalizat, inspirat din covorul bunicii, a devenit patternul Lana Dumitru. De atunci, Lana a creat 12 colecții de haine, reinventând folclorul prin print digital. Anul trecut, Forbes a ales-o cel mai bun tânăr designer român.

creatie_LANA DUMITRU

Descrisă de Lana „In a love-hate relationship with my memories“, cea mai nouă colecție semnată de tânăra creatoare a fost prezentată în cadrul Strasbourg Fashion Week. Intitulată „Happy Nation“, este o colecție sport couture în care se regăsesc elemente ce aparțin tehnologiei de ultimă oră (haine printate digital, tăiate cu laserul), tehnici handmade, printre care măștile populare românești reinterpretate.

creatie lana dumitru

Relația complicată de love-hate cu memoria personală și trecutul național este redată admirabil în transformarea unui element din anii ‘80 (televizorul care trona pe macrameu) într-un item haute-couture. O nouă serie de „opinii purtabile“, după cum își numește designerul creațiile, disponibile pe www.Shop.LanaDumitru.com

Citește și – În atelierele designerilor români: Sandra Galan

Citește și – Reguli de modă pe care ar trebui să le încalci cel puțin o dată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter