Ce rochii se poartă în toamna asta? Mihaela Drafta ne explică!

De Mihaela Drafta, pe

Marele case de modă au lansat tendinţele 2013-2014 cu ceva timp în urmă şi printre zecile de recomandări este imposibil să mai aveţi o rochie, două din sezoanele trecute pe care să le puteţi adapta sau readuce în starea de „en vogue”.
Asta în cazul în care nu o să vă permiteţi să cheltuieţi sume prea mari pentru piesele noi de toamnă. Fie că o să reinventaţi rochia din dulap sau o să plecaţi la shopping aveţi nevoie de un ghid în găsirea rochiei perfecte. Am făcut o listă a rochiilor care trebuie luate în calcul în această toamnă.

1. Rochii over size – pentru o toamna colorata

Rochiile cu croială largă sunt printre preferatele designerilor din acest sezon. Fie că vorbim de volumetrii sau senzaţia de o măsură mai mare, toate ne duc cu gândul la rochia lipsită aparent de formă a anilor ‘80. Coloritul viu şi accesoriile alese cu grijă în această combinaţie pot crea un look de impact.

2. Rochiile midi

În această toamnă, lungimile rochiior trebuie să depăşească genunchiul fie că vorbim de rochia umbrelă sau de cea creion.

3. Rochiile din piele

Pielea este materialul exploatat din plin de ceva vreme, dar în acest sezon îl găsim într-o variantă aspiraţională sub forma unei rochii confecţionată cu totul din acest material sau ca inserţii, ca şi completare stilistică.

4. Imprimeurile winter floral

Avem de-a face cu binecunoscutul impreu floral, doar că în acest sezon toamnă-iarnă, designerii au ales variante mai închise şi combinaţii mai abstracte. Albastrul puternic poate fi combinat cu negru sau albastru marin, roşul cu maro şi gri închis etc.

5.Rochii retro-future

Acele rochii cosmice, extravagante cu stele aplicate şi paiete în modelele anilor ‘80 care ne duc cu gândul la Madonna şi alte cântăreţe pop ale epocii.

6. Rochii în culori pudrate

Fie că sunt roz sau levănţică, ivory sau gri fair, ele dau un aspect de romantic retro aducând misterul vremurilor de odinioară. Dacă rochia e însoţită de o dantelă îşi amplifică fineţea şi rafinamentul.

7. Black and white

Această combinaţie este ying şi yangul modei, combinaţia care nu a dat greş niciodată. O regăsim şi în colecţiile de toamnă şi putem spune că va reveni iar şi iar în fiecare anotimp. Fie că avem de-a face cu dungi verticale, pepit sau modele grafice ele vor fi variantele combinaţiilor cromatice alb şi negru în 2013 – 2014.

8. Rochii baroc în stil rock

Rochii luxoase, imprimeuri bogate şi detalii strălucitoare, dantele amestecate cu broderii şi printuri de excepţie, asezonate cu croiuri impetuoase şi pline de stil.

9. Carourile

Materialul tartal e o tendinţă mai veche, foarte versatilă specifică mişcării grunge pe care au început-o mulţi designeri acum ceva vreme. Carourile le găsim în colecţiile mai multor designeri sub formă de rochii sau de piese folosite în combinaţii.

10.Rochii fluide din mătase şi voaluri transparente

Chiar dacă este toamnă sau iarnă, satinul şi mătasea rămân pe catwalk, marea majoritate fiind inspirate din rochiile anilor ‘20, perioada jazzului şi a decadenţei.

11. Rochiile camuflaj sau cu tente militare

Rochiile deşi au croieli feminine sunt confecţionate din materiale care ne duc cu gândul la zona army sau safari.

12.Rochii din dantelă

Rochiile de dantelă rămân în tendinţe regăsindu-se atât în zona de cocktail cât şi în zona rochiilor de seară, care ne aduc aminte de rochiile anilor ‘60.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter