Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

De Bianca Prangate, pe

Unele femei visează la cum va arăta rochia de mireasă pe care o vor purta încă din copilărie. Alegerea unei rochii de mireasă este un proces.

Dacă te pregătești să îmbraci rochia de mireasă, te poți regăsi într-una dintre aceste situații: fie știi exact ce îți dorești, fie ești copleșită de varietatea de opțiuni și nu știi de unde să începi.

Mai apoi, apar și scenariile în care cei din jurul tău caută să îți influențeze deciziile. Poate ai o bunică mai conservatoare, ce nu suportă ideea ca o mireasă să aibă o rochie cu decolteu. Sau poate ai o prietenă mai libertină, care caută să te împingă în afara zonei tale de confort.

Sfaturi pentru a-ți alege rochia de mireasă perfectă

Indiferent în ce categorie te regăsești, este important de știut că, înainte de a face alegerea cea mare, există câteva sfaturi universale, care te vor ajuta să faci cea mai bună decizie pentru tine, pe care să nu o regreți peste ani, când te vei uita înapoi la pozele de nuntă. Aceste sfaturi, prezentate pe Brides, sunt valabile pentru toate viitoarele mirese, oricare ar fi bugetul sau gusturile lor.

Documentează-te din toate sursele pe care le ai la dispoziție

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Pentru unele femei poate fi un proces plictisitor, dar documentarea este esențială. Uită-te prin revistele de specialitate și decupează imaginile cu rochii de mireasă care îți plac. Creează mood boards pe Pinterest. Trage cu ochiul la ce au purtat vedetele tale preferate în ziua nunții lor.

Dacă te documentezi corect, vei descoperi elemente comune, care te vor ajuta să îți alegi rochia perfectă. Poate că ai o preferință pentru dantelă, sau pentru decolteurile adânci la spate — îți vei da seama doar după ce vei căuta mai multe imagini care să te inspire.

Fii deschisă la noutăți când îți alegi rochia de mireasă

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Dacă te numeri printre miresele care sunt convinse că știu exact ce vor, este bine să adaugi puțină flexibilitate în procesul de găsire a rochiei ideale. Dacă vrei neapărat o rochie cu aer de prințesă, cu fusta amplă, încearcă să probezi și o rochie mulată, în stil sirenă. Nu ai nimic de pierdut!

Uneori, poți păși în magazin cu gândul că vrei un anumit tip de rochie, ca mai apoi să te îndrăgostești de una la care nici nu te-ai fi gândit înainte. Păstrează-ți mintea deschisă, și s-ar putea să te surprinzi plăcut atât pe tine însăți, cât și pe cei din jurul tău.

Stabilește o temă pentru nuntă

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Atunci când alegi o rochie de mireasă, nu strică să ai în vedere ce temă va avea nunta ta. Poate plănuiești un eveniment romantic și lejer, pe plajă, poate vrei ceva somptuos și elegant, într-o locație de lux, sau poate vrei ceva chic și casual, în grădina casei tale. Ține cont de acest aspect!

Desigur, există și varianta în care nu vrei neapărat ca nunta ta să aibă o temă anume. În acest caz, te poți ghida după alte detalii. De exemplu, gândește-te la ce rochie visai în copilărie sau adolescență să porți în ziua nunții. Există vreo modalitate să încorporezi preferințele de atunci în așteptările de acum, de dragul nostalgiei?

Alege trei adjective care să îți descrie rochia de mireasă

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Poate părea aproape copilăros, dar alegerea a trei adjective care să îți descrie rochia de mireasă poate să te ajute mai mult decât ai crede. Alege-le din timp, după ce te-ai documentat. Iar atunci când vine vorba să probezi rochii în magazin, încearcă să le ai în vedere.

Nu trebuie să te lași încorsetată de aceste trei adjective. Ia-le mai mult ca pe niște indicatoare care te pot ghida decât ca pe niște reguli stricte. Îți plac rochiile romantice, delicate și diafane? Preferi ceva glamorous, extravagant și curajos? Totul depinde de tine!

Decide cu atenție ce persoane vor veni cu tine când probezi rochii

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Probabil că și mama ta, și viitoarea mamă soacră, și prietena ta cea mai bună, și mătușa aceea cu care te vezi doar de Crăciun, vor vrea să fie prezente atunci când îți alegi rochia de mireasă. Oricât de adorabilă ar părea ideea de a avea un grup mare care să te susțină, încearcă să păstrezi luarea acestei decizii într-un cadru restrâns.

Va fi foarte dificil să mulțumești pe toată lumea. Rochiile care le plac rudelor și prietenelor tale s-ar putea să nu fie pe gustul tău. Cele care îți plac ție s-ar putea să le facă pe ele să strâmbe din nas. Se va ajunge la frustrări inutile. Alege cu atenție „echipa” ta de shopping — două-trei persoane în care ai încredere sunt suficiente.

Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Corsete evidente

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Moda purtării corsetelor în miezul zilei s-a „scurs” și în lumea mireselor. Multe rochii de mireasă au corsete încorporate, dar nu la toate este la fel de evident. În 2022, se poartă rochii în care corsetele sunt un punct central, cu detalii senzuale de dantelă și cu decupaje.

O astfel de rochie este perfectă pentru femeile care vor să se simtă mai sexy ca niciodată în ziua nunții lor. Pline de concupiscență, corsetele te vor face să te simți pe cât de atrăgătoare, pe atât de rafinată. În plus, dacă ești fană Bridgerton, nu poți rata ocazia să porți și tu ceva similar cu ce vezi în serial.

Culori, broderii și printuri

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

În mod tradițional, rochiile purtate de femei în ziua când se căsătoresc sunt albe precum spuma laptelui, simbolizând, conform tradițiilor, puritatea lor. Dacă nu pui preț pe obiceiuri și așteptări, atunci apelează cu încredere la unul dintre cele mai mari trenduri ale anului 2022: rochiile colorate, cu broderii și printuri.

Când vine vorba de culori, cerul este limita. Dar cele mai căutate nuanțe sunt cele de roz-bujor, galben-șampanie, verde-fistic, violet-lavandă și albastru-cer. În plus, poți oricând să alegi o rochie care să conțină detalii elegante brodate pe țesătură, sau printuri extravagante.

Un iz vintage pentru rochia de mireasă

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Cumva, moda vintage nu se demodează niciodată. Ea este mereu acolo, reîncarnându-se în diferite forme: de la ce se poartă pe stradă la ce se poartă în ziua cea mare a nunții. Rochiile vintage au un farmec aparte, care cu greu poate fi egalat de piesele noi. Sunt pânze pentru pictarea de povești vechi și noi.

În plus, rochiile vintage mai au un avantaj. Într-o epocă în care conceptul de fast fashion ne îngrijorează tot mai mult, ideea de a reutiliza o piesă este chiar revigorantă. Atunci când alegi o rochie vintage, faci un gest prietenos față de mediul înconjurător.

Asimetrii atrăgătoare

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

Pentru acele situații în care nu te poți hotărî dacă vrei să mergi pe ruta clasică, a rochiilor lungi, sau cea modernă, a rochiilor scurte, există varianta high-low. Rochiile de mireasă din această categorie pot avea asimetrii care îți lasă doar un picior la vedere, sau ambele, în funcție de modelul ales.

O astfel de rochie de mireasă te va face să te simți cu adevărat specială. În funcție de cum este croită, ea poate avantaja foarte multe siluete. În plus, un lucru incontestabil este că acest tip de design combină tradițiile cu noutățile într-un mod inedit. Cu o rochie high-low, vei fi și elegantă, și sexy.

Pantaloni în loc de rochie

Cum să-ți alegi rochia de mireasă. Ce rochii de mireasă se poartă în 2022

În cazul în care ideea de a purta rochie în ziua nunții pur și simplu nu te atrage, nu îți face griji. Din fericire, 2022 este anul în care au câștigat mult teren și variantele rupte de convențional. De la salopete la costume din două piese, există opțiuni pentru fiecare mireasă.

Dacă vrei să îți canalizezi din energia masculină, un costum cu sacou și pantaloni va face senzație în ziua nunții. Iar dacă vrei ceva care să combine feminitatea cu masculinitatea, salopetele sunt răspunsul. Atâta timp cât tu te simți bine în pielea ta, pantalonii în loc de rochie te vor face să epatezi.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter