5 secrete ca să rămâi suplă şi după 40 de ani

De Unica.ro, pe

Înlocuieşte, pe cât posibil, dulciurile cu fructe şi sucuri proaspete. E o certitudine: după 40 ani, metabolismul
nu mai e la fel de harnic ca înainte. Noi îţi dăm câteva ponturi ca să rămâi subţirică fără să te abţii de la toate bunătăţile.

1 Mestecă mâncarea pe îndelete.

Pentru multe dintre noi, momentul mesei seamănă cu un concurs de viteză la mâncat. Or, cu cât vei mânca mai repede, cu atât vei mânca mai mult. Dacă însă vei mânca pe îndelete, astfel încât papilele tale să se desfete cu savoarea mâncării, te vei sătura mai repede.

2 Mănâncă ce îngraşă dimineaţa.

A crede că poţi renunţa definitiv la alimentele bogate în calorii e o utopie. Însă poţi face în aşa fel încât să mănânci acele alimente numai în prima parte a zilei, la micul dejun. Astfel, vei putea să te bucuri de dulciuri fără să te îngraşi, deoarece caloriile vor fi „arse” pe parcursul zilei.

3 Nu te ridica sătulă de la masă.

Nu mânca niciodată atât cât să te simţi plină când te ridici de la masă. Nu numai că vei consuma mai multe calorii decât ai nevoie, dar îţi vei mări stomacul, creându-ţi astfel nevoia unei cantităţi mai mari de mâncare.

4 Ia cine frugale.

Vorba proverbului: mănâncă seara ca şi cum ai lua masa cu duşmanii. Supa de legume sau salata de crudităţi sunt alegeri ideale pentru ultima masă a zilei. Sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre şi umplu stomacul, oferindu-ţi rapid senzaţia de saturaţie.

5  Hrăneşte-te înţelept

Odată cu vârsta, ar trebui să înţelegi că alimentaţia are un rol mult mai important decât acela de a obţine satisfacţie gustativă pe moment. Aşadar, ai putea începe să iei mai mult în considerare o hrană sănătoasă, nu doar gustoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter