Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă

De Consuela Stratulat, pe

Pantalonii sunt una dintre cele mai purtate piese vestimentare, datorită confortului pe care îl oferă, însă au stârnit numeroase controverse în momentul în care au fost purtați de femei. Prima reprezentantă a sexului frumos care a îndrăznit să îi îmbrace ar fi fost Fanny Wright, o scriitoare din anii 1800, ce a luptat pentru drepturile femeii. Astăzi, pantalonii sunt nelipsiți din garderoba unei femei, iar singura controversă pe care o stârnesc are legătură cu modul în care se potrivesc siluetei purtătoarei.
Activista Elizabeth Cady Stanton a descris cel mai bine rolul pantalonilor în garderoba unei femei, spunând: „întrebarea nu mai este cum arăți, ci cum te simți?”. Pantalonii au apărut din dorința de a avea mai multă libertate de mișcare și confort, dar au devenit, cu timpul, adevărate declarații de stil. Ai de ales între atâtea modele, încât este imposibil să nu găsești unul care să îți pună în valoarea silueta.

Ce pantaloni să porți dacă ești mignonă

Găsirea pantalonilor potriviți când ești mignonă nu este deloc ușoară. Trebuie să găsești un model care să scoată în evidență proporțiile siluetei tale fragile. Cea mai bună opțiune este să porți blugi skinny, care vor crea iluzia că ești mai înaltă. Alege modele colorate, pentru că îți vor alungi și mai mult silueta. Când ești mică de înălțime, trebuie să îți compui ținuta din cât mai puține culori, pentru a nu-ți „tăia” corpul în locuri nepotrivite. Tocurile îți vor fi, de asemenea, de mare ajutor.
Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă

Pantalonii potriviți pentru siluetele lungi și subțiri

Picioarele lungi sunt cel mai bine puse în valoare de pantalonii drepți. Poți opta și pentru modele evazate, dar tebuie să te asiguri că ajung până la călcâi.  Pentru partea de sus, alege topurile cu imprimeuri, pentru o ținută plină de viață.
Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă

Ce pantaloni să alegi dacă ai o siluetă voluptoasă

Când ești posesoarea unor forme voluptoase, trebuie să porți pantaloni cât mai evazați, pentru a păstra un echilibru. Modelele cu pliuri sau cu dungi verticale sunt la fel de potrivite pentru tine, deoarece vor crea iluzia unei siluete bine proporționate. Pentru partea de sus, alege cămăși sau tricouri care curg pe lângă corp și evită-le pe cele foarte largi sau mulate.
Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă

Pantalonii perfecți pentru siluetele fără forme

Dacă nu ai forme, ai nevoie de un model care să dea impresia că ai o siluetă bine proporționată. Pantalonii cu talie înaltă sunt cel mai potrivit model pentru tine și îi poți combina cu un top cu imprimeuri sau în dungi.
Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă

Pantalonii care avantajează silueta clepsidră

Silueta clepsidră este cel mai bine pusă în valoare de pantaloni care accentuează talia subțire, dar scot în evidență și șoldurile bine proporționate. Poți opta pentru pantalonii largi, ușor evazați, sau modelul clasic evazat, care va evidenția formele tale perfecte.
Ce pantaloni să porți în funcție de siluetă
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter