(P) Cum alegem o pereche de ghete

De Unica.ro, pe

De multe ori, atunci cand alegem o pereche de incaltaminte ne bazam doar pe criteriile estetice, fara sa tinem cont si de confortul pe care aceasta ar trebui sa ne-o ofere. Bineinteles, este important ca incaltarile pe care le purtam sa indeplineasca cerintele de fashion, insa si mai important este ca ele sa ni se potriveasca din punct de vedere al masurii, al calapodului si sa fie potrivite tipului de activitati pe care le desfasuram. In articolul de astazi iti prezentam cateva tips-uri pentru alegerea unei perechi de ghete.

Mai intai… ce tip de incaltaminte intra in categoria ghetelor?

Atunci cand ne gandim la o pereche de ghete se intampla des sa ne vina in minte doar acele incaltari speciale pentru iarna. De fapt, in aceasta categorie intra mult mai multe tipuri de pantofi. Astfel, ghetele reprezinta orice model de incaltaminte a carei inaltime pleaca de la nivelul gleznei si nu depaseste mijlocul gambei. Avand in vedere faptul ca ghetele pot fi confectionate din piele, material sintetic sau textil, acestea pot fi purtate, in functie de material, in orice anotimp. De asemenea, diversele tipuri de ghete sunt destinate unor activitati variate, de la purtarea de zi cu zi, pana la modele speciale pentru drumetii sau pentru diverse sporturi.

Ce criterii luam in calcul in alegerea unei perechi de ghete

Indiferent daca dorim sa achizitionam o pereche de ghete pentru barbati, pentru femei sau pentru copii, exista cateva criterii pe baza carora este indicat sa facem alegerea.

Intotdeauna insa, trebuie sa investim in cumpararea unor incaltari de buna calitate, tocmai pentru ca incaltamintea are un rol esential pentru mentinerea unei posturi corecte a corpului, dar si pentru prevenirea durerilor de picioare si de spate. Calitatea unei perechi de pantofi sta in detalii, asa ca este bine sa verificam materialele, fermoarele, cusaturile si imbinarile.

De asemenea, trebuie sa evitam produsele contrafacute, si sa alegem numai produse originale, de la branduri de marca. In cazul in care te gandesti sa alegi intr-o pereche de ghete originale si unele contrafacute, cele din urma, fiind cu siguranta la un pret convenabil, este bine sa stii ca asemanarea intre cele doua este doar la nivel de design. Dincolo de asta, materialele si tehnologiile folosite difera, adica, in cele mai multe situatii, produsele contrafacute nu vor putea copia „inteligenta” originalului. Astfel, daca iti doresti stabilitate, impermeabilitate, rezistenta la abraziune, etc., ar fi mai bine sa te orientezi catre o pereche de ghete originale.

Alte criterii importante sunt: activitatea pe care o desfasuram si anotimpul in care vom purta incaltamintea.

  • Ghetele sport sunt ideale pentru a fi purtate de zi cu zi. Acestea pot fi asortate usor si sunt extrem de comode, iar in functie de material, sunt adecvate atat pentru a fi purtate primavara si vara, dar si toamna.

Vrei sa faci o plimbare prin parc intr-o seara de vara? Iata sugestia Etopsport:

(P) Cum alegem o pereche de ghete

Daca iti doresti o pereche de ghete pe care sa nu o schimbi in fiecare sezon, atunci poti opta pentru acest model:

(P) Cum alegem o pereche de ghete

  • Si mai multa atentie ar trebui sa acordam la achizitionarea ghetelor de iarna; o talpa rezistenta, care ofera aderenta la contactul cu suprafetele inghetate sau umede ne va garanta siguranta, iar materialele calduroase si impermeabile ne vor conferi comoditate si confort, precum si protectie impotriva temperaturilor scazute.

Un model potrivit de incaltaminte de iarna ar putea fi acesta:

(P) Cum alegem o pereche de ghete

Esti pasionat de drumetii si urmeaza sa urci pe munte? Atunci ai nevoie de o pereche de incaltari cu sireturi rezistente, confectionata din materiale usoare, prevazute cu o talpa stabila si aderenta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter