Obiceiuri nesănătoase la cumpărături, de care trebuie să scapi până la 30 de ani

De Consuela Stratulat, pe

Cumpărăturile sunt o terapie benefică, dar trebuie să ai grijă să nu devină dependență. Află de ce obiceiuri trebuie să scapi până la 30 de ani, pentru a cumpăra înțelept.
Nu cheltui mai mult decât îți permiți. Chiar dacă îți spui că vei face mai puține mofturi la mâncare în luna următoare sau că nu vei mai ieși atât de des,  acest lucru nu se va întâmpla și, cel mai probabil, vei ajunge să te împrumuți. Chiar merită să îți faci datorii pentru o geantă nouă?

Cumperi din aceleași magazine

Dacă îți cumperi haine doar de la magazine precum Zara sau H&M, vei fi încântată doar pentru o lună, două, după care vei simți nevoia să ai ceva nou. Hainele sunt drăguțe, într-adevăr, dar odată ce moda lor va trece, nu vei mai dori să le cumperi. Investește, în primul rând, în piese de bază, apoi cumpără haine de calitate, care pot fi purtate în cât mai multe locuri și par nemuritoare.

Cumperi haine care par prea copilăroase

Dacă ai trecut de 28 de ani, o pereche de blugi rupți nu mai reprezintă o investiție. Ai nevoie de piese ceva mai sofisticate și feminine, precum fuste conice sau rochii și pantaloni eleganți.

Cumperi ceva nou pentru fiecare ieșire în oraș

Dacă ai o viață socială activă și îți place să îți cumperi ceva nou pentru fiecare ieșire, s-ar putea să te trezești cu un cont gol mai devreme decât te-ai așteptat. Investește mai degrabă în piese de calitate, pe care să îți placă să le îmbraci de mai multe ori, ori apelează la firme care închiriază rochii de seară. Vei economisi sume importante!

Cumperi haine pe care nu ai unde să le porți

Chiar dacă îți faci planuri să ieși mai des sau speri să fii invitată la petrecerea de Revelion, nu este o idee bună să cumperi rochia doar gândindu-te că poate vei merge. Dacă vrei să îți cheltui banii înțelept, cumpără doar haine pe care ai unde să le porți.
 
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter