Obiceiuri nesănătoase la cumpărături. Cum scapi de ele!

De Consuela Stratulat, pe

Obiceiurile tale de la cumpărături pot fi nesănătoase pentru finanțele tale, spațiul tău sau starea ta psihică. Și nu trebuie să fii dependentă de cumpărături, pentru a face aceste greșeli. Află cum știi dacă felul în care îți cheltui banii pe haine îți produce mai multe probleme decât plăcere!
Cumperi mereu același lucru. Fiecare persoană preferă un anumit stil vestimentar și cumpără în funcție de acest aspect, dar dacă ajungi de fiecare dată acasă cu același model de cămașă, ai o problemă! Nu înseamnă numai că nu ești mulțumită de piesele pe care le ai, deja, în șifonier, dar cu siguranță nici nu le-ai purtat.
Arunci banii pe lucruri scumpe, apoi cumperi o mulțime de variante ieftine ale aceluiași obiect. Nu există femeie care să își cumpere doar hainele și accesoriile de care are nevoie, dar dacă vrei să investești în ceva, gândește-te dacă vrei să cumperi și alte piese din aceeași categorie. De exemplu, dacă îți cumperi o geantă semnată de un designer celebru, crezi că vei mai cumpăra altele? Dacă nu, este inutil să ai multe modele ieftine și una scumpă.
Îți cheltui toți banii pe haine. Este extrem de nesănătos să îți cheltui salariul pe haine și să nu ai cu ce să îți achiți factura la telefon sau chiria. Pentru a evita aceste momente, pune lunar bani deoparte, iar când ai strâns o sumă destul de mare, mergi și distrează-te în magazine.
Nu îți place haine, dar îți place eticheta. Dacă o rochie sau o cămașă nu este stilul tău, nu o cumpăra doar pentru că are semnătura designer-ului tău preferat.
Ești prea ocupată să returnezi ce nu îți vine. Dacă ai cumpărat un top, iar când ajungi acasă, îți dai seama că nu ți potrivește, asigură-te că ajungi să îl schimbi. În caz contrar, în loc să mergi la cumpărături, aruncă banii pe fereastră. Este cam aceeași situație!
Cumperi aceleași haine pe care le-ai văzut la bloggerii tăi de fashion preferați. Nu tot ce arată perfect pe alții ți se potrivește.
Nu știi ce ai în dulap. Este foarte nesănătos să cumperi lucruri și să uiți de ele în dulap. Înainte să mergi la cumpărături, fă-ți curat în șifonier și gândește-te bine ce ai nevoie.
Plătești totul cu cardul. Astfel nu vei mai ține cont de cât cheltui și riști să te trezești fără un leu în cont.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter