Ești dependentă de cumpărături? Ce spun experții

De Consuela Stratulat, pe

Dacă ești pasionată de modă, adori să faci cumpărături, iar replica ta preferată este „nu am cu ce să mă îmbrac”. Posibilitatea de a cumpăra online face și mai greu de stăpânit dorința de a cheltui banii pe haine, dar când știi că ai o problemă?

Psihologii spun că, atunci când îți dai tot salariul pe haine și faci cumpărături pentru a evita problemele emoționale, ai nevoie de ajutor. Dacă aceste episoade sunt rare, nu te confrunți, încă, cu o dependență, însă atunci când sesiunile de cumpărături sunt mai dese decât întâlnirile cu prietenii, situația devine serioasă.
Dependența de cumpărături începe, de obicei, cu o mică pasiune pentru haine, însă lucrurile pot scăpa rapid de sub control. În plus, dorința de a investi în pantofi și genți poate crea probleme reale în cuplu. Specialiștii spun că multe relații se destramă din această cauză.
Din fericire, dependența de cumpărături poate fi tratată. Primul pas este să recunoști că ai această problemă, după care poți merge la un specialist sau poți citi cărți pe această temă, care te-ar putea ajuta. Dacă obișnuiești să cheltui bani atunci când ești tristă, deprimată sau te simți singură, atunci acestea sunt probleme emoționale pe care trebuie să le tratezi.
Un mod de a scăpa de dependența de cumpărături este să mergi în magazine cu prietenii cumpătați, care nu te vor lăsa să cheltui banii pe lucruri de care nu ai nevoie. În plus, poți găsi alte activități care îți fac plăcere și nu costă nimic. Trebuie să înveți să te simți bine cu tine, chiar dacă nu ai rochia de piele pe care ai văzut-o la magazinul din colț.
Foto Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter