De ce au pantofii Christian Louboutin talpa roșie?

De Claudia Grigore, pe Ultimul update Miercuri, 06 septembrie 2017, 15:36

Designerul francez Christian Louboutin și-a început afacerea cu pantofi în 1991. Începutul a fost greoi. În primul an de afacere a reușit să vândă doar 200 de perechi de pantofi (comparat cu 700.000 în 2011). La fel ca majoritatea afacerilor tinere, firma începuse să piardă bani rapid.

În 1993, Christian Louboutin a început să lucreze la o pereche de pantofi mai deosebită. Aceasta era inspirată de seria “Flower” a lui Andy Warhol. Era perechea de pantofi aproape perfectă, dar simțea că îi lipsește ceva. Louboutin găsea plictisitoare tălpile negre, căci pantoful său era inspirat de colecția colorată a lui Warhol.

Cum i-a venit ideea pantofilor cu talpă roșie

Într-o zi, a observat că una dintre asistentele sale își făcea unghiile, le picta cu ojă roșie. Louboutin a luat sticluța de ojă și a pictat talpa pantofului în roșu.

Acesta a continuat să folosească nuanța de roșu cireașă pentru că “este antrenantă, memorabilă și pentru că este culoarea pasiunii”.

Designerul de pantofi a făcut din talpa roșie marcă înregistrată și în prezent este un semn distinctiv al pantofilor creați de Louboutin. Acest semn este un semn al luxului, mai ales pe covorul roșu, dar după simplă purtare devin de nefolosit, pentru că vopseaua începe să se cojească.

Vestea bună este că în magazinele Louboutin poți revopsi talpa pantofilor oricând.

Sursa foto Hepta

Citește și Cum arată și cât costă pantofii sport preferați ai Ducesei de Cambridge

Citește și Ce spune mărimea de la pantofi despre tine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter