Cum să porți corect pantofii. Sfaturi de la o creatoare internațională de încălțăminte

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Joi, 11 august 2022, 09:19

Kat Maconie este originară din Londra și, ca designer de pantofi care a creat cele mai… comode tocuri pentru artiști celebri precum Taylor Swift și Rita Ora, a câștigat numeroase premii în industrie și a colaborat cu mulți designeri de renume.

Recent, Kat Maconie a fost în România pentru a-și lansa noua colecție-capsulă Kat Maconie for Epica în cadrul magazinelor Tezyo, dar și pentru o întâlnire cu presa de lifestyle și mi-a împărtășit câteva ponturi despre cum să îți alegi corect o pereche de încălțări comodă, dar în același timp trendy.

Cum descrii locul din care îți iei inspirația atunci când creezi o nouă gamă de încălțăminte?

De cele mai multe ori, analizez mișcările și tendințele din trecut în materie de artă și artizanat, iar anumite detalii descoperite sunt ulterior modernizate. Una dintre activitățile noastre preferate este să vizităm piața de antichități Alfie’s Antique Market din Londra, iar de multe ori găsim o piesă care devine punctul nostru de plecare pentru colecție, cum ar fi o broșă, un colier frumos sau o cataramă interesantă de la o curea vintage.

De asemenea, mă inspir din fiecare femeie pe care o văd pe stradă, din experiența mea de viață și din jurnalul meu de călătorie. Tot ceea ce îmi doresc este ca pantofii noștri să spună o poveste, să exprime un sentiment, o stare de spirit, să facă persoana care îi poartă să se simtă specială.

Cum să porți corect pantofii. Sfaturi de la o creatoare internațională de încălțăminte

Cum ar trebui să fie tipul de femeie care să poarte creațiile tale?

Nu ne gândim la niciun criteriu demografic de vârstă, pentru că ne dorim ca femeile care ne cumpără creațiile să le poată purta oricând, chiar și peste 10 ani. Tipologia de femeie care poartă creațiile noastre este încrezătoare, iubește autenticitatea și îi place tot ce este colorat.

Tipul nostru de femeie este foarte feminin, dar îi place ca accesoriile sale să iasă în evidență. Îi place să se distreze socializând și ieșind la cină în oraș. Este șic, iar accesoriile reprezintă cea mai importantă parte a ținutei sale.

Care este pantoful care rămâne mereu la modă, cu un design atemporal?

Așa cum am spus mai devreme, atunci când creăm pantofi și apoi îi vindem, ne dorim ca femeile care îi cumpără să îi poarte și anul viitor, nu doar într-un singur sezon. Dacă ar trebui să aleg unul, cred că cei mai emblematici sunt pantofii Aya. Asta pentru că îi scoatem în fiecare sezon și o facem de mulți ani, fiind cel mai bine vândut model Kat Maconie. Este o operă de artă care transcende tendințele.

Cu toate acestea, fiecare piesă de încălțăminte pe care o aduc în zona de retail are aceste caracteristici: creată pentru femeia încrezătoare, prezintă culori nebunești și emană bucurie și poftă de viață, iar acest lucru va fi mereu în tendințe.

Cum să porți corect pantofii. Sfaturi de la o creatoare internațională de încălțăminte
Designerul Kat Maconie

Ce este mai important: să fii în tendințe sau să porți ceea ce simți?

Cred că este mai bine să nu investești în pantofi care urmează o anumită tendință, pentru că au o durată de viață scurtă. Întotdeauna ne propunem ca colecțiile noastre să fie atemporale, astfel încât să le poți purta sezon după sezon și să te simți în continuare relevantă.

Fiecare femeie este diferită în felul ei, iar de la începutul acestui brand și până acum, am pus întotdeauna clienții noștri pe primul loc. Când am început această afacere, am avut convingerea că este important ca femeile să se simtă frumoase și în tendințe, dar fără să simtă că urmează un trend.


Când cumpărăm o nouă pereche de pantofi, la ce ar trebui să ne uităm? Câteva reguli de alegere a perechii potrivite.

Încălțămintea este unul dintre cele mai importante articole din garderoba ta. Gândește-te la momentul în care ai o ținută grozavă și te simți bine și încrezătoare, simți că poți să faci orice, dar după 5 minute încep să te doară picioarele și îți schimbi complet starea de spirit.

În cele din urmă, trebuie să poți merge cu încredere purtând pantofii tăi. Aceasta este prioritatea numărul unu, așa că tocurile din gamele noastre au un suport mai solid decât alte mărci de pantofi și, prin urmare, sunt mai ușor de purtat.

Încearcă să investești într-o pereche care nu urmează o anumită tendință, astfel încât perechea ta să fie relevantă și peste 10 ani, încearcă să te asiguri că nuanțele se potrivesc cu garderoba ta.


Ce fel de tocuri sunt cele mai confortabile și ce fel de tocuri ar fi cel mai dificil de purtat?

Scopul nostru este să ne asigurăm că niciunul dintre pantofii noștri nu este dificil de purtat. Calapodul pe care sunt confecționați pantofii noștri este făcut la comandă pentru KM și este puțin mai larg decât modelele italienești după care sunt confecționați mulți alți pantofi de brand, pentru un plus de confort. Am inclus foarte rar stiletto în gamele noastre, deoarece acest tip de încălțăminte este mai greu de purtat decât tocurile bloc, pe care le folosim în toate colecțiile noastre.

Sfaturile mele sunt să vă asigurați că mărimea este corectă, deoarece nu este nimic mai neplăcut decât degetele de la picioare vizibile peste partea din față a unei sandale, iar dacă vă este greu să mergeți pe tocuri înalte, alegeți un model cu o curea în jurul gleznei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter