Cum să îți alegi corect încălțămintea în sezonul rece

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 decembrie 2016, 14:54
Orice femeie își dorește încălțăminte frumoasă, dar pe lângă acest aspect, iarna avem nevoie și de confort. Dacă vara este mai darnică în opțiuni, vremea rece, zăpada sau gheața ne impun criterii noi de selecție a încălțăminții.

Chiar și așa, ai de unde alege modele de încălțăminte în care să te simți confortabil și feminină iarna aceasta. De exemplu, îți poți găsi încălțările ideale pentru sezonul rece în magazinele Deichmann.

Iată câteva sfaturi care te ajută să îți alegi corect încălțămintea în sezonul rece:

Alege încălțări mai largi

Picioarele multor persoane sunt într-un fel diferite între ele. Așadar, întotdeauna alege încălțăminte cu jumătate de număr mai mare decât dimensiunea reală a picioarelor tale. Libertatea de mișcare a degetelor de la picioare în ghete sau cizme previne deformarea dureroasă a piciorului. În plus, iarna porți șosete mai groase.

Ai grijă la cusături și fermoare

Atunci când alegi o pereche de încălțări pentru iarnă , trebuie să fii atentă la îmbinări, cusături, fermoare și capse. Probează cizmele sau ghetele în magazin și mergi câțiva pași pentru a te asigura că te simți confortabil în ele.

ghete-cu-cusaturi-si-siret

Cumpără ghete îmblănite

Pentru zilele geroase de iarnă, ar trebui să ai o pereche de cizme sau de ghete îmblănite. Fie că alegi încălțări căptușite cu blană artificială, burete sau material textil care imită puful, picioarele tale vor fi protejate pe timpul iernii.

ghete imblanite

Talpa ghetelor este foarte importantă

Încălțămintea de iarnă trebuie să aibă talpa plată și groasă, din cauciuc flexibil și cu striații mai adânci. În acest fel, vei putea merge prin zăpadă fără riscul de a aluneca.

ghete-cu-talpa-joasa

Alege încălțăminte mai înaltă

Față de încălțările la nivelul gleznei, cizmele sau ghetele mai înalte te apără de umezeală, în sensul în care pantalonii sau dresurile pe care le porți nu vor intra în contact cu zăpada.

cizme-inalte

 

Dacă visezi la o pereche nouă de pantofi pentru Sărbători, participă la concursul de AICI și poți câștiga un voucher de cumpărături!

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter