Cum să te îmbraci corect pentru vârsta ta

De Consuela Stratulat, pe

Poate fi o adevărată provocare să te îmbraci adecvat vârstei tale. Uneori poţi urma un trend care este potrivit pentru femeile mai tinere, alteori pentru cele cu mai mulţi ani decât tine. Află câteva reguli care te vor ajuta să te îmbraci cortect, indiferent de vârstă.
Poate fi o adevărată provocare să te îmbraci potrivit vârstei tale. Uneori poţi urma un trend care este potrivit pentru femeile mai tinere, alteori pentru cele cu mai mulţi ani decât tine. Află câteva reguli care te vor ajuta să te îmbraci cortect, indiferent de vârstă.

Cunoaşte-te, înainte să mergi la cumpărături

Înainte să îţi goleşti cardul, ar trebui să afli câte ceva despre ce i se potriveşte corpului tău. Indiferent de vârstă, trebuie să ştii ce tip de siluetă ai. Uită-te în oglindă şi vezi care sunt punctele tale tari şi ce trebuie să ascunzi. În funcţie de asta, îţi vei face şi cumpărăturile.

Fă-ţi propriul stil

Ai văzut şi tu femei care atrag toate privirile, atunci când merg pe stradă. Nu se întâmplă asta pentru că au haine de designer sau sunt îmbrăcate sexy, ci pentru că au stil. Poţi să îl ai şi tu, acordând atenţie hainelor pe care le porţi şi felului în care te fac să arăţi. O persoană care are stil arată bine, indiferent de ce poartă.

Probează înainte să cumperi

Nu cumpăra nimic, până când nu probezi. O rochie poate arăta bine pe umeraş, dar să nu fie potrivită pentru silueta ta. Ţine cont că şi la 40 de ani poţi avea un corp potrivit pentru haine sexy, care să te întinerească.

Cum alegi pantalonii potriviţi

Blugii nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei, indiferent de vârstă. Există, însă, câteva regulie de care ai putea ţine cont, atunci când îi alegi.
Jeanşi pentru 20 – 35 de ani. La 20 de ani, este vorba despre experimentat. Încă trebuie să afli ce ţi se potriveşte şi abia acum începi să îţi faci propriul stil. Poţi purta fără probleme jeanşi cu talie joasă, câtă vreme nu dezvălui prea mult când te apleci. După 30 de ani, este cazul să mai adaugi câţiva centimetri de material în zona taliei, mai ales dacă ai născut sau ai pierdut abdomenul perfect de altădată. Poţi urma, în continuare, tendinţele, câtă vreme acestea îţi scot în evidenţă corpul. Ai nevoie şi de pantaloni potriviţi pentru muncă, din materiale de calitate, care să îţi ofere confort şi eleganţă.
Jeanşi şi pantaloni potriviţi pentru femeile peste 35 de ani. Dacă ai trecut de acastă vârstă, trebuie să te gândeşti bine, înainte să îţi cumperi o pereche de blugi. Dacă alegi pantaloni potriviţi pentru persoanele mai tinere, precum jeanşi skinny sau spălăciţi, s-ar putea să pierzi atitudinea sofisticată specifică vârstei tale.

Cum alegi rochiile, în funcţie de vârstă

Indiferent că este pentru o reuniune de clasă sau o noapte în oraş, cu ocazia aniversării căsniciei tale, găsirea rochiei potrivite nu este sarcină uşoară.
Rochii pentru 20 – 35 de ani. Cum am mai spus, la 20 de ani ai de unde alege. Este momentul potrivit să fii jucăuşă, sexy şi femininăm, aşa că poţi purta funde, volane şi orice altceva îţi trece prin cap. Câtă vreme ţi se potriveşte siluetei tale, nu prea ai limite. Pe măsură ce treci de 30 de ani, trebuie să alegi piese ceva mai elegante.
Rochii potrivite pentru femei peste 35 de ani. După ce ai trecut de 35 de ani, nu înseamnă că nu mai poţi ieşi din rochiile până la genunchi. Optează pentu modele care îţi scot în evidenţă talia – este întotdeauna cea mai mică parte din corpul unei femei – şi încearcă să arăţi cât mai puţină piele. Nu înseamnă că trebuie să renunţi la mânecile scurte, ci doar că o fustă foarte scurtă, cu un decolteu adânc, nu este potrivită vârstei tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter