Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!

De Consuela Stratulat, pe

Orice femeie vrea să se îmbrace astfel încât respirația privitorilor să se oprească pentru câteva secunde, dar nu ai nevoie de haine de designer pentru a arăta fabulos. Află ce înseamnă, de fapt, un fashion icon, de la cele mai stilate femei din istorie.
Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Grace Kelly sau Elizabeth Taylor au făcut alegeri vestimentare care s-au transformat în adevărate surse de inspirație.
Când Jackie Kennedy a devenit prima doamnă, publicul a fost captivat de look-ul ei simplu. Ea le-a făcut pe femei să renunțe la talia încorsetată, crinolină și coafurile perfecte pentru ținutele elegante, pălăriile mici și un machiaj mult mai natural. Deși Prima Doamna este asociată cu taioare și pălării chic, Jackie Kennedy purta și ținute ceva mai lejere. De altfel, stilul relaxat, cu pantaloni și cămăși sau tricouri a fost adoptat de Jackie după ce a devenit soția lui Aristotle Onassis și s-a transformat în „Jackie O”.
Dacă vrei să îi împrumuți stilul, o pereche de jeanși sau pantaloni crem, cu linii masculine, o cămașă albă și o pereche de ochelari de soare sunt tot ce ai nevoie.
Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!
Katharine Hepburn a fost adepta stilului tomboy și una dintre primele femei care au purtat pantaloni.  Cu o înclinație pentru ținutele de inspirație bărbătească, actrița este considerată o deschizătoare de drumuri în ce privește stilul masculin.
O pereche de pantaloni cu talie înaltă, un pulover și un ceas bărbătesc te vor face să arăți ca celebra actriță.
Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!
Când te gândești la Audrey Hepburn, primul cuvânt care îți vine în minte este „eleganța”. Stilul ei este o combinație între masculin și feminin. Știa cum să combine pantaloni skinny și mocasini sau gulere Peter Pan și perle. Și trebuie să recunoaștem că nimeni nu a purtat atât de bine Little Black Dress.
Look-ul ei este la fel de actual ca atunci când l-a adoptat prima dată, la începutul anilor 60. Nu ai nevoie decât de o rochie neagră, o pereche de balerini și perle.
Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!
De la actriță celebră la prințesă, stilul impecabil al lui Grace Kelly cuprinde taioare și fuste strânse în talie. La nunta ei cu Prințul Rainier III de Monaco a purtat una dintre cele mai emblematice rochii de mireasă: cu trenă lungă și un top cu mâneci de dantelă. Stilul ei unic l-a inspirat pe designer-ul Hermès să schimbe numele uneia dintre cele mai populare genți în „the Kelly”.
O fustă strânsă în talie cu o curea ori o rochie cămașă și o pereche de pantofi cu toc mic vor duce pe toată lumea cu gândul la Grace Kelly.
Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!
Fără îndoială, Elizabeth Taylor, una dintre frumusețile americane, știa să poarte cel mai bine rochiile de seară și diamantele, dar a adoptat perfect și stilul anilor 50 – 60. Ea este cunoscută mai ales pentru felul în care a purtat pantaloni trei sferturi cu o cămașă legată în talie. Această ținută va face furori și astăzi!
Cum să devii un fashion icon. Inspiră-te de la divele americane!
Vezi în galeria foto cum se îmbrăcau divele americane și împrumută-le stilul. Nu vei da greș!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter