Povestea neștiută despre coloana sonoră din „Mic dejun la Tiffany”

De Mihaela Dobre, pe
În 1961, Audrey Hepburn interpreta rolul personajului Holly Golightly în celebrul „Breakfast at Tiffany's/ Mic dejun la Tiffany”. Filmul regizat de Blake Edwards a câștigat două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun cântec original” și „cea mai bună coloană sonoră”.

„Moon River” este un cântec simplu, compus doar din 12 versuri, dar al cărui romantism i-a adus două premii Oscar și alte două premii Grammy. Și, desigur, a fost reinterpretat de nenumărate ori de artiști celebri precum Andy Williams, Frank Sinatra sau Aretha Franklin.

Dar cum a ajuns ca melodia încântătoare, compusă de Henry Mancini și Johnny Mercer, să fie interpretată de Audrey Hepburn în rolul lui Holly Golightly? Credeți sau nu, cei de la studio au fost îngrijorați de faptul că Hepburn nu este o cântăreață destul de bună.

La început, au vrut să îi dubleze vocea. Dar compozitorul Henry Mancini, cel care a compus coloana sonoră și pentru „Pantera Roz”, a reușit să creeze o melodie potrivită pentru vocea lui Hepburn, urmărind performanța ei din „Funny Face”. I-a luat aproximativ o lună să scrie primele trei note, apoi a compus următoarele note în doar jumătate de oră.

Pentru versuri, a apelat la Mercer, care a scris peste 1500 de melodii de-a lungul carierei sale. Deși mulți ar fi crezut că Golightly, originară din Manhattan, se referă la râul Hudson din New York, cântecul a fost inspirat de fapt de căile navigabile ale unui mic orășel din sudul Americii. Mercer a scris versurile cu gândul la casa lui din copilărie din Insula Burnside, Georgia, pe lângă care curgea un râu.  Cântecul s-a numit inițial „Blue River”, dar a fost schimbat după ce Mercer a aflat că titlul exista deja.

Puțini știu că acest cântec iconic era la un pas să fie scos definitiv din film. Scenariul era prea lung, iar cei de la Paramount Pictures aveau de gând să taie scena în care Holly cântă pe scara de incendiu a clădirii în care locuia. Însă Audrey Hepburn a insistat că scena trebuie să rămână în film, iar restul e istorie.

„Au fost peste o mie de interpretări pentru Moon River. Dintre toate, incluzând interpretările lui Andy Williams, Frank Sinatra, Aretha Franklin, interpretarea lui Audrey Hepburn a fost versiunea definitivă. A depășit orice așteptare pe care o aveam legată de acest cântec”, a spus Henry Mancini.

Citește și – 5 actriţe potrivite în rolul lui Audrey Hepburn

Citește și – 8 comedii romantice pe care trebuie să le vezi până la 30 ani

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter